Okullar Hayat Olsun Projesi

Okullar Hayat Olsun Projesi -Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Biçerli: 75 kentte 368 spor salonu, bin 333 laboratuvar, bin 910 kütüphane halkın kullanımına açıldı
İZMİR (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, okulların eğitim öğretim saatleri dışında halkın kullanımına açılmasına olanak sağlayan Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 75 kentte 368 spor salonu, bin 333 laboratuvar ve bin 910 kütüphanenin halkın kullanımına açıldığını belirtti.
     Biçerli, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde bir yıl önce hayata geçirilen Okullar Hayat Olsun Projesinin, örgün eğitim ile yaygın eğitimin birleşmesi noktasında büyük önemi bulunduğunu belirtti.
     Proje ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların ders saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında, halkın, sivil toplum kuruluşları ile belediyelerin sosyal ve eğitim faaliyetlerine açıldığını ifade eden Biçerli, Hayat boyu öğrenime katılım oranı açısından AB ülkelerinin gerisinde bulunan Türkiyenin ileri noktalara ulaşmasında bu projenin büyük katkısı olacak dedi.
     Projenin 75 ilin 637 ilçesinde başarıyla sürdürüldüğünü, okulların kütüphanelerinden 250 bin vatandaşın yararlandığını söyleyen Biçerli, şunları kaydetti:
     75 kentte 368 spor salonu, bin 333 laboratuvar, bin 910 zenginleştirilmiş kütüphane halkın kullanımına açıldı. İzmirde ise 24 ilçede 30 belediye ile imzalanan protokoller kapsamında 236 okulda gerçekleştirilen 678 kursa 5 bin 536 kişi katıldı.
     Önceleri veliler, veli toplantıları dışında okullardan uzaktı. Halk, okullardan uzaklaşmıştı. Proje, zihniyet devrimi gerçekleştirerek, okulla halk arasındaki duvarları yıkıyor. Okullar Hayat Olsun Projesinin önemi ilerleyen yıllarda daha iyi anlaşılacaktır.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Tolga Albay
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
13 Aralık 2012 16:39
DİĞER HABERLER