'Ölüyü mezardan kaldırıp top oynatır'

'Ölüyü mezardan kaldırıp top oynatır'
Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği spor söyleyişlerine katılan eski Milli kaleci Rüştü Reçber öğrencilerin sorularını yanıtladı. Moderatörlüğünü Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Ali Gültiken'in yaptığı panelde öğrenciler Rüştü Reçber'e merak ettikleri konularla ilgili sorular yöneltti.
Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim ile ilgili sorulan bir soruya Reçber, "Seveni olur, sevmeyeni ama hepimizin saygı duyması gereken bir isim. Biz duygularımızla hareket eden bir toplumun bireyleriyiz. Karşınızdaki insanın duygularını iyi anlayıp ifade ederseniz, başarıya giden yolda önemli bir adım atmış olursunuz. Fatih Terim de taktik, teknik konularını iyi bilen biri olması dışında, bu konuları da kullanan başarılı bir hocadır. Dolayısıyla biz gençlik yıllarımızda Fatih Terimden şunu gördük. Öyle bir konuşma yapardı ki bize, büyüklerimizin dediği gibi ölüyü bile mezardan kaldırıp top oynatacak duruma getirirdi" şeklinde konuştu.

Barcelona'da oynadığı yıllara da değinen Rüştü Reçber, "Orada pek fazla kalamadım. Fakat ordaki 1,5 yıllık edindiğim tecrübe Türkiye'de 15 yılda edindiğim deneyimden öndedir. Yani orda spor kültürü, insanların spora bakış açıları, medyanın, taraftarların ve yönetim profilleri tüm bunları 15 yılda Türkiye'de çözememiştim, Barcelona'da tüm bunları 1,5 senede çözdüm. Bence bana en önemli getirisi bu oldu.  Şu an Arda orada. Bizi başarıyla temsil ediyor. Oralara gelmekten daha çok orda kalmak başarıdır" dedi.


DHA
05 Mayıs 2016 17:08
DİĞER HABERLER