Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Havzaların su kalitesini izlemeye alıyoruz
SAKARYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, havzaların su kalitesini izlemeye aldıklarını bildirdi.
     Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ergene, Gediz, Sakarya, Susurluk ve Akarçay havzalarında su kalitesi izleme çalışması başlattıklarını ifade etti.
     Bakanlığın 5 su havzasında su kalitesinin düzenli izlenmesi için aralarında TÜBİTAKın da bulunduğu üç kuruluş ile hizmet alım sözleşmesi imzaladığını kaydeden Eroğlu, havzalarda nehir, göl, geçiş suyu, kıyı suyu ve yeraltı sularında belirlenecek noktalarda Avrupa Birliği (AB) Su Çerçeve Direktifi kapsamında izleme yapılacağını bildirdi.
     İzleme çalışmasının kapsama giren havzalardaki tüm illerde yapılacağını ifade eden Eroğlu, şunları belirtti:
     Böylece Ergene Havzasında bulunan Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Gediz Havzasında bulunan Manisa, Uşak, İzmir, Kütahya, Sakarya Havzasında bulunan Sakarya, Eskişehir, Ankara, Bilecik, Kütahya, Konya, Afyonkarahisar, Bursa, Bolu, Susurluk Havzasında bulunan Balıkesir, Bursa, Kütahya, Akarçay Havzasında bulunan Afyonkarahisar, Konya olmak üzere 16 ilde su kalitesi izlenecek.
     Ergene Havzasında 18, Gediz Havzasında 17, Sakarya Havzasında 50, Susurluk Havzasında 35, Akarçay Havzasında 27 noktada izleme yapılacağına dikkati çeken Eroğlu, yeraltı suyunda 10 noktada izleme çalışması gerçekleştirileceğini vurguladı.
     Eroğlu, izleme ve analiz için numune çalışmalarında balık ölümleri, kaza, kontrolsüz deşarj, meteorolojik şartlar gibi unsurların da rapor edileceğini, numune alımlarının fotoğraf ve video çekimi ile kayıt altına alınacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
13 Kasım 2012 18:08
DİĞER HABERLER