Alaz Grup, cam elyaftan doğal ahşap elde etmeyi başardı. Üç yıl süren araştırmanın sonunda hayata geçen buluş, endüstriyel ağaç kullanımını yüzde 98 azaltıyor..
İstanbul'da faaliyet gösteren Alaz Grup, uzun süren Ar-Ge çalışmaları sayesinde endüstriyel ağaç kullanımını yüzde 98 oranında azaltacak bir buluşa imza attı.
Mobilya üretiminin yanı sıra ahşap evler inşa eden Alaz Grup, cam elyaf takviyeli polyesteri özel teknoloji ile önce presliyor sonra da elde edilen ürünün üzerini ince bir ahşap malzeme ile kaplıyor.
Doğal ahşaptan ayrıt edilemez hale gelen ürün tıpkı bir ağaç gibi istenilen şekilde işlenebiliyor. Ayrıca ürün doğal ağaç olmadığı için yanmıyor ve 300 yıl boyunca bakım gerektirmiyor.
Composite adı verilen teknoloji bugüne kadar birçok projede de kullanıldı. Dubai ve Katar'da birçok şeyhin evi bu ürünler kullanılarak inşa edildi.
İstanbul'da ise Akasya Acıbadem projesinin tüm ahşap kaplamalarında yine aynı sistem kullanıldı. Akasya Acıbadem projesinde normal ahşap kullanılsaydı 120 ağacın kesilmesi gerekecekti. Bu sistemde ise sadece 4 ağaç kullanıldı.
DAHA DAYANIKLI
Alaz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Alaz, uygulamanın dünyada bir benzerinin bulunmadığını belirtiyor. 4 ayrı patentle geliştirilen teknolojinin korunduğunu da anlatan Alaz, "Bu ürün ahşaptan onlarca kat daha dayanıklı" diyor.
ÜÇ TEMEL MALZEMEDEN OLUŞUYOR
Ürünün 3 ana malzeme üzerinde şekillendiğini vurgulayan Alaz, markanın teknik ayrıntılarını da şu sözlerle özetliyor: Cam takviyeli polyester ve alüminyum malzemelerinden elde edilen karışımlar özel presler ve cihazlarla şekillendiriliyor.
Sonra da doğal ahşap kaplaması gerçekleşiyor. Ardından da A sınıfı yanmazlığa dayanıklı hale getiriliyor. Ayrıca dünyanın akciğerleri olan ormanların yok edilmesinin önüne geçiliyor."
HAFTANIN FIRSATLARI
Girişimciye yüzde 50 indirim var
Türkıye genelinde girişimciler arayan Bursa Kebap Evi, belirlediği illerde franchise başvurusunda bulunan ilk girişimcilerden franchise bedelinin yarısını almıyor. İstanbul, Ankara, Trabzon, İzmir, Adana, Antalya, Konya, Kayseri, Diyarbakır, İzmit ve Gaziantep'i kapsayan sistemde yatırım maliyeti, 18 ile 24 ay arasında geri alınabiliyor.
İHRACATÇI FİRMAYA ÖZEL PAZAR DESTEĞİ
Ihracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) ihracatçılara özel destekler sunuyor. Özellikle pazar araştırması desteğinden KOBİ tanımına uygun firmaların faydalanması mümkün. İhraç edebileceği bir ürünü olan firmalar İGEME'ye bizzat ya da e-posta ile başvurarak prosedür hakkında bilgi edinebilir.