''Avrupa Yakası'' dizisindeki ''Burhan Altıntop'' karakteriyle akıllarda iz bırakan sevilen oyuncu Engin Günaydın, TCDD Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
Günaydın, babasının kuruma bildirdiği doğum tarihini sicil dosyasında farklı görünce kafası karıştı.
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve diğer yetkililerle görüşen Günaydın, yönetmen Zeki Demirkubuz'un çekimlerine Ankara'da devam edilen ''Yeraltı'' adlı filminin çekimlerinin bir bölümünün bu kurumda gerçekleştiğini söyledi.
Babasının eski demiryolu işçisi olduğunu hatırlatan Günaydın, onun hikayesini anlatan bir film senaryosu üzerinde çalıştığını anlattı. Yazın çekimlerine başlanması öngörülen bu film için ''istasyon, demiryolu, tren'' sahnelerinin çoklukla kullanılacağını belirterek bu konuda destek isteyen Günaydın'a, TCDD Genel Müdürü Karaman, ''Tren lazım olursa hiç çekinme'' diyerek desteğini ifade etti.
Süleyman Karaman, ''Bir Demet Tiyatro''dan beri Engin Günaydın'ı çok severek izlediklerini, sanatçının ''Avrupa Yakası'' dizisindeki ''Burhan Altıntop'' karakterini oynadıktan sonra babasının demiryolu işçisi olduğunu öğrendiklerinde ise sevgilerinin daha da arttığını anlattı.
Karaman, sanatçıya babasıyla ilgili öğrendiği bir anıyı aktararak, ''Bir elemanı babanızın istediği bir işi yerine getirmemiş. Babanız işi kendisi yapmış ve elemanına ceza vermemiş. Bunun üzerine durumdan bir şekilde haberdar olan müdürleri babanıza ceza vermişler'' dedi.
Günaydın da ''Babam 'hayatım boyunca hep iyi insan olmaya çalıştım ama çocuklarıma da hiçbir şey bırakamadım. İyi mi yaptım, kötü mü yaptım bilmiyorum' derdi'' diye konuştu.
-HIZLI TREN BESTESİ İSTEDİ-
Süleyman Karaman, çok sevilen ''Kara Tren'' türküsünün bestecisinden ''Hızlı Tren'' bestesi de istediğini ancak kendisine ''Biz kara tren türküsünü yaptık ama yüz yıl sonra yaptık. Biraz zaman geçsin'' denildiğini anlattı. Sanatçıya dönerek ''Aklında olsun da hızlı trenle ilgili 'keşke babam olsaydı' gibi bir şey yapabilirsin yani'' ifadelerini kullandı. Engin Günaydın, ''tüm demiryolları çalışanları gibi, babasının da o türküyü çok sevdiğini'' ifade etti.
TCDD Genel Müdürü Karaman, geçtiğimiz günlerde ekranlara veda eden ''Yaprak Dökümü'' dizisinde yapılan yanlışlığa değinerek, ''Dizinin son bölümünde aile Trabzon'a gitmek için tren bileti alıyor. Oysa Trabzon'a demiryolu yok. Bütün gazeteler bu yanlışlığı yazdı. Ben de yönetmeni arayarak üzülmemelerini, neticede bir şekilde reklamımızın yapılmış olduğunu söyledim'' şeklinde konuştu.
''Size her zaman desteğe hazırız'' diyen Karaman, daha sonra, sanatçıya babasının kurumda çalıştığı dönemdeki bir fotoğrafını ve Günaydın'ın doğumunu bildirdiği sicil dosyasını hediye etti.
-DOĞUM GÜNÜ BİLDİĞİNDEN FARKLIYMIŞ-
Engin Günaydın'ın doğum tarihini 29 Ocak olarak bilmesine rağmen belgede 23 Ocak görünmesi üzerine TCDD yetkililerince ''Böylece tarihi bir gerçeği de ortaya çıkarmış olduk'' esprileri yapıldı.
Ziyarette, TCDD Genel Müdürü Karaman, demiryolu çalışanlarına emekliliklerinde verilen ve demiryolcular arasında ''efsane'' olarak nitelendirilen serkisof marka köstekli saat hediye etti. Günaydın, ''Benim için çok önemli oldu bu. Aslında çok saklamayı sevmiyorum ama bunu saklayacağım'' dedi.
Engin Günaydın daha sonra, genel müdürlüğün yemekhanesinde kurulan sete geçerek çekimlere katıldı.
AA