Özel ile Erdoğan arasında geçen bomba kulis bilgisi

Özel ile Erdoğan arasında geçen bomba kulis bilgisi
Askeri kaynaklar, terör örgütünün göz göre göre güçlendiğine inanıyor.

Genelkurmay Başkanlığı görevinden ayrılan Necdet Özel, emekliliğinden önce verdiği röportajda, “Bir yemin etmişsiniz. İstediğiniz gibi konuşamıyorsunuz” demişti.

AKP ik­ti­da­rı, bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü PKK ile 2008’de Nor­ve­ç’­in baş­ken­ti Os­lo­’da ma­sa­ya otur­du, Tür­ki­ye, bu gö­rüş­me sü­re­ci­ni, tu­ta­nak­la­rı in­ter­ne­te sız­dı­rı­lın­ca öğ­ren­di. Gö­rüş­me­ye, Tür­ki­ye adı­na dö­ne­min Baş­ba­ka­nı Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın özel tem­sil­ci­si sta­tü­süy­le Ha­kan Fi­dan ile MİT Müs­te­şar Yar­dım­cı­sı Afet Gü­ne­ş’­in, bö­lü­cü ör­güt adı­na Zü­be­yir Ay­dar, Sab­ri Ok ve Adem Uzu­n’­un ka­tıl­dı­ğı, Ba­tı­lı bir ül­ke­nin göz­lem­ci sta­tü­süy­le tem­sil­ci gön­der­di­ği or­ta­ya çık­tı.

AKP ik­ti­da­rı, te­rör ör­gü­tü PKK?­ile gö­rüş­me­yi iler­le­yen sü­reç­te, “A­na­lar ağ­la­ma­sı­n” slo­ga­nıy­la sa­hip­len­di. Adı­nı da ön­ce “Mil­li Bir­lik ve Kar­deş­li­k”, son­ra “A­çı­lı­m”, son ola­rak da “Çö­zü­m” sü­re­ci koy­du. Bu dö­nem­de te­rör­le mü­ca­de­le­nin öne­mi­ni bi­len tüm ke­sim­ler, sü­rek­li, “PKK bu sü­reç­te güç­le­ne­cek. Mey­dan te­rö­rist­le­re bı­ra­kı­la­maz. Böl­ge hal­kı PKK’­lı te­rö­rist­le­rin in­sa­fı­na terk edi­le­me­z” uya­rı­sı yap­tı.

GE­NEL­KUR­MA­Y DA­ U­YAR­MIŞ…


An­cak bu ke­sim­ler, hem ik­ti­dar söz­cü­le­ri, hem de ik­ti­dar yan­da­şı med­ya ta­ra­fın­dan, “Kan mı is­ti­yor­su­nu­z” suç­la­ma­sıy­la sus­tu­rul­du. Bu dö­nem­de, AKP ik­ti­da­rı­nı PKK ko­nu­sun­da uya­ran ke­sim­ler ara­sın­da Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’nin de ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı. As­ke­ri kay­nak­lar, TSK adı­na uya­rı­yı biz­zat dö­ne­min Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Nec­det Öze­l’­in yap­tı­ğı­nı be­lir­te­rek, içe­ri­ği­ne iliş­kin şu bil­gi­yi ver­di:

ÖZE­L’­DE­N ‘GİZ­Lİ­’ İ­BA­RE­Lİ­ YA­ZI

“Ö­zel Pa­şa, 30 Mart 2014’te­ki ye­rel se­çim­ler­den ön­ce, dö­ne­min Baş­ba­ka­nı Er­do­ğa­n’­a “Giz­li­” iba­re­li bir ya­zı gön­der­di. Ya­zı­da, bö­lü­cü te­rör ör­gü­tüy­le gö­rüş­me­nin tek ta­raf­lı yü­rü­tül­dü­ğü vur­gu­lan­dı. Ör­gü­tün bu sü­re­ci, si­lah­lı un­sur­la­rı­nı güç­len­dir­mek için kul­lan­dı­ğı, kır­sal­da ol­du­ğu gi­bi mes­kun ma­hal­ler­de de si­ya­si ve si­lah­lı ya­pı­lan­ma­sı­nı ar­tır­dı­ğı, il ve il­çe­le­ri si­lah de­po­su ha­li­ne ge­tir­di­ği ha­tır­la­tıl­dı. İk­ti­dar o dö­nem­de, ye­rel se­çim­ler ile ar­ka­sın­dan ya­pı­la­cak cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çi­mi­ni dü­şü­ne­rek, ge­re­ke­ni yap­ma­dı. Ge­nel­kur­may, o za­man PKK’­nın yap­tı­ğı ey­lem­le­rin in­ter­net si­te­sin­de açık­lı­yor­du.

ÇA­TIŞ­MA­ OR­TA­MI­NA­ HA­ZIR­DI­LAR

Hü­kü­met yet­ki­li­le­ri, ‘Biz med­ya­da bu ha­ber­le­ri bü­yük oran­da en­gel­li­yo­ruz. Siz de açık­la­ma­sı­nız iyi olu­r’ di­ye­rek bu­nu bi­le en­gel­le­mek is­te­di. An­cak ko­mu­tan, bu is­te­ği ge­ri çe­vir­di. Si­lah­lı Kuv­vet­ler, bu sü­re­cin bir şe­kil­de bi­te­ce­ği­ni bi­li­yor­du. Bu­nun için ken­di­ni ça­tış­ma or­ta­mı­na hep ha­zır tut­tu. As­ker­lik­te, ‘Düş­ma­nın azim ve ka­ra­rı so­na er­di­ril­me­den ye­nil­me­si müm­kün de­ğil­di­r” di­ye bir ku­ral var­dır. Bu sü­reç­te PKK te­rör ör­gü­tü bu açı­dan za­yıf­la­tı­la­ma­mış, böl­ge­de­ki Kürt mil­le­yet­çi­li­ği de art­mış­tır. 7 Ha­zi­ran se­çim­le­rin­den son­ra ya­şa­nan te­rö­rist sal­dı­rı­lar da, PKK’­nın bu sü­reç­te na­sıl güç­len­di­ği­ni çok açık ola­rak or­ta­ya koy­muş­tur.”
Sözcü

29 Ağustos 2015 12:44
DİĞER HABERLER