'Özel okullara denetim baskını algı oluşturmak için yapılıyor'

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, polis eşliğinde Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi ile Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu'na, denetim adı altında polis eşliğinde 16 kurum ile yapılan baskınla algı oluşturmanın amaçlandığını, bunun hukuka aykırı olduğunu kaydetti.

Çeşitli illerde olduğu gibi Manisa merkez ve ilçelerinde de bazı özel eğitim kurumlarında özel incelemeler yapıldığını gördüklerini dile getiren Arslan, "Bu yapılan incelemelerin, ne yazık ki kayıt döneminde ve okullarda nakil döneminin başladığı bir dönemde algı oluşturmak ve bir algı operasyonu olarak yapıldığını düşünüyorum, çünkü bu okullar devletin denetiminde olan okullar. Her an, her zaman müfettişlerin denetleyebileceği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetleyebileceği, devletin diğer kurumlarının her istediğinde denetleyebileceği kurumları, 14-16 resmi kurumun polis eşliğinde baskın yaparak düzenlemesi, bu kurumların üzerinde psikolojik baskı oluşturma ve bu kurumları yok etme operasyonudur. Bu, devletin hiçbir kurumunun yapmaması gereken bir işlemdir. Eğer özel eğitim kurumları, devletin koymuş olduğu yasa ve yönetmelikler çerçevesinde çalışıyorsa faaliyetlerinin devam ettirilmesi için devletin gerekli özeni göstermesi gerekir ama burada kasıtlı, taraflı ve bilinçli bir baskı sisteminin uygulandığını görüyoruz." dedi.

Bu yapılanın hukuka aykırı olduğunu söyleyen Baro Başkanı Arslan, "Bizim hukuk düzenimizde böyle bir şey söz konusu değil ama kurumların denetlenmesini engelleyen bir durum yok. Kurumlar denetlenebilir, zaten bu kurumlar yıllardır denetleniyor Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, vergi dairesi tarafından, diğer bu kurumları denetleme yetkisi olan resmi kurumlar tarafından denetleniyordu ama bu denetlemelerin toplu olarak, hep birlikte, 14-15 resmi kurumun birlikte, biraraya gelerek polis eşliğinde yapılması hukuka uygun bir inceleme, hukuka uygun bir araştırma değildir. Bu yapılan hukuka aykırıdır." diye konuştu. CİHAN
01 Eylül 2015 16:05
DİĞER HABERLER