Özhasekinin kazandığı tazminatla sucuk dağıtması

Özhasekinin kazandığı tazminatla sucuk dağıtması -Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki: Dün bizi yolsuzlukla suçlayanlar, bugün mahkum oldukları tazminatın polemiğinden medet umuyorlar
KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlundan kazandığı tazminatla sucuk dağıtmasıyla ilgili Kılıçdaroğlunun açıklamasını, Dün bizi yolsuzlukla suçlayanlar, bugün mahkum oldukları tazminatın polemiğinden medet umuyorlar sözüyle eleştirdi.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlunun, iftiralardan dolayı tazminat ödemeye mahkum olduğu, Başkan Özhasekinin aldığı tazminat parasıyla sucuk dağıtmasından dolayı zor durumda kaldığı, konuyu çarpıttığı ve yargı kararlarını yok saydığı ileri sürüldü.
     Kılıçdaroğlunun, tazminat ödemesi kullandığım dilden dolayıdır, yolsuzluk davası devam ediyor şeklindeki açıklamasıyla bir kez daha kamuoyunu yanıltma yoluna gittiği iddia edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve belediye görevlileri hakkında kesinleşmiş iki ayrı takipsizlik kararını da yok saydı. Kayseri 1. ve 5. Asliye Hukuk Mahkemelerinin Kılıçdaroğlunu tazminata mahkum ettiği davaların kararında yer verdiği, İtham edilen konuda davacı hakkında verilmiş takipsizlik kararı mevcuttur. Hiç kimsenin böyle bir konuda suçluluğu ispatlanmayan kamu görevlileri hakkında ve yargı kararı olmaksızın bu şekilde ithamda bulunmaması gerçeği de açıktır şeklindeki vurgusu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili suçlamalarda takipsizlik kararı verildiği ve Kılıçdaroğlunun yaptığı ithamlardan dolayı tazminata mahkum edildiği açıkça belirtilmektedir.
     Belediye çalışanlarının da Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açtığı ancak kişilik haklarına doğrudan saldırı olmadığı için bu davaların reddedildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bunun yanı sıra 30 davayı biz kazandık şeklinde açıklamalar yapılarak yine aynı şekilde yargı kararı çarpıtılmakta ve kamuoyu yanıltılmaktadır. Kazandık dedikleri davalar, Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açan belediye personelinin davalarının reddedilmesinden ibarettir. Mahkeme bu hususta, manevi tazminat davası, kişilik haklarına doğrudan doğruya saldırılan kişilere tanınmaktadır diyerek, matufiyet (yöneliklik) unsurunun gerçekleşmediği kanaatiyle davayı kabul etmemiştir. Yani davalar esastan değil, matufiyet unsuru açısından reddedilmiştir. Kaldı ki bu davalar için de temyiz başvurusu yapılmıştır ve henüz kesinlik kazanmamıştır.
    
     -Sucukların parası Kılıçdaroğlundan-
    
     Bazı yayın organlarında, sucukların parasını Başkan Özhasekinin cebinden ödediği yönünde haberler yer aldığı anımsatılan açıklamada, Kılıçdaroğlunun, Kayseri 3. İcra Dairesi ve Kayseri 8. İcra Dairesine 77 bin 440 lira yatırdığı belirtilerek, Bu tazminat paralarından 20 bin 63 liralık olanı çekilerek dağıtılan sucukların peşinatı olarak verilmiştir. Yani Başkan Özhasekinin dağıttığı sucukların parası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun ödediği tazminatlarla karşılanmıştır denildi.
    
     -Özhasekinin Twitter hesabından paylaştıkları-
    
     Bu arada, Başkan Özhaseki, sucuk dağıtımıyla ilgili Kılıçdaroğlunun yaptığı açıklamaları, Twitter hesabından şu sözlerle eleştirdi:
     Kılıçdaroğlu, tarafıma tazminat ödeme nedenini üslup olarak açıklamış. Oysa asıl neden, haksız bir şekilde tarafıma yaptığı suç isnadı ve kişilik haklarıma saldırıdır. İşte mahkemenin bu yönde verdiği kararın belgesi. Milleti kandırmaya yeltenenler bilsin ki çürük baklanın kör alıcısı olur. Her zaman milletimizin şaşmaz terazisi ve sağduyusu galip gelecektir. Para ödemedik diyorlar ya... İşte aldığımız paranın tahsilat makbuzu. 3,5 ton sucuğun peşinatını bu parayla ödedik. Tazminatın kalanı bize ödenmek üzere icra dairesinin kasasında bekliyor. Haydi onu da İcra dairesine ödemedik desinler. Ama onu da derler. Bunların ne dillerinde kemik ne de vicdanlarında terazi var. Özetle mahkeme, Kayseride yolsuzluk yok, Özhasekiye itham ve suçlama var diyor. Dün bizi yolsuzlukla suçlayanlar, bugün mahkum oldukları tazminatın polemiğinden medet umuyorlar. Bakalım apaçık gerçekleri, şimdi hangi entrikalarla çarpıtmaya çalışacaklar.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: İbrahim Uyar
17 Aralık 2012 17:29
DİĞER HABERLER