Pakistan'dan bir füze denemesi daha

Pakistan Ordusu, geçen hafta yaptığı 2 bin 750 kilometre menzile sahip nükleer başlık taşıyabilen bir füzenin denemesinin ardından, bugün 9 yüz kilometre menzile sahip nükleer başlık taşıyabilen Şahin- 1A isimli füze testinin başarıyla sonuçlandığını bildirdi.

Pakistan Ordusu Basın Bilgilendirme Merkezi'nin (ISPR) internet sitesinde yayınlanan habere göre, 9 yüz kilometreye kadar uçuş ve manevra yeteneğine sahip 'Şahin 1A' isimli füzenin, 'hızlı cevap verme özelliği ve her türlü başlık taşıma' kapasitesine sahip olduğu ifade edilirken, Şahin-1A isimli füzenin 1500 kilometreye kadar gidebilme özelliğinin de olduğu belirtildi.

Pakistan Stratejik Planlama Dairesi Başkanı Korgeneral Mazhar Cemil, Pakistan'ın nükleer caydırıcılığını bölgede barışı ve bir arada yaşama amacına hizmet edeceğini vurguladı.

ISPR denemenin çeşitli tasarım ve teknik parametreleri doğrulama amaçlı yapıldığını aktardı. Başarıyla gerçekleştirilen füze denemesine Pakistan üst düzey ordu yetkilileri ve mühendislerinin katıldığı belirtildi.

Hedef noktası Hint Okyanusu olan füzenin tüm parametreleri doğruladığı ifade edilirken, Başbakan Navaz Şerif ve Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'in füze denemesini başarıyla gerçekleştirildiği için mühendisleri tebrik ettiği açıklandı. CİHAN
15 Aralık 2015 14:07
DİĞER HABERLER