Partiler OHAL'e ne diyor ?

Partiler OHAL'e ne diyor ?
Başbakan Binali Yıldırım OHAL tezkeresine destek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi aradı.
Partilerin OHAL görüşmesi öncesi tavırları netleşiyor . AKP hükümet tezkeresine tam destek veriyor. Devlet Bahçeli'yi arayan Başbakan Yıldırım,  MHP 'nin tam desteğini aldı. 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,"Olağanüstü Hal İlanıyla" ilgili, "MHP Türkiye'nin oldukça kırılgan ve hassas bugünkü ortamında, devreye alınan olağanüstü hal kararını desteklemekte, hayırlı bulmaktadır. Ülke genelinde olağanüstü hal uygulaması isabetli ve yerinde bir tercihtir. Yaşanan zillet dolu anlar asla unutulmayacak, hainler ve destekçileri asla affedilmeyecektir. Yakalanamayan darbeciler stratejik hedef ve kişilere suikast ve sabotaj ihtimalleri korku ve kaygıları canlı tutmaktadır. Devlet yönetimi haklı olarak tedirgin ve telaşlıdır. Devletin ana vasfı intikamcı davranmaması, kin ve garezle önüne gelene suç isnat etmemesidir" dedi.

CHP ise grubu serbest bırakma eğilimi hakim.  

CHP grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında OHAL gündemli toplandı. Toplantıda, bugün Genel Kurul'da görüşülecek OHAL tezkeresiyle ilgili durum değerledirmesi yapıldı. Toplantısı sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Demokrasi için grup kararı alınmaz. Tavrımız demokrasiden yana" diye konuştu.
 
Ayrıca, TBMM'nin bu süreçteki durumu ve neler yapılacağı da masaya yatırılacak. Genel kurul'da bugün yapılacak görüşmelerin ardından oylamada izlenecek tutum  belirlenecek. CHP, OHAL uygulamasına sıcak bakmıyor. 

HDP ise OHAL'e tümden karşı HDP Sözcüsü Bilgen, “Ülkenin bir bölgesinde zaten uzun süredir OHAL sürüyordu. OHAL’i kaldırmakla övünen hükümet, kendi eliyle bunu tekrar ilan etti” dedi
21 Temmuz 2016 14:11
DİĞER HABERLER