'Perinçek'i sevindirmeye devam edin...'

'Perinçek'i sevindirmeye devam edin...'
BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal, Bugün Gazetesi'ne yapılan baskınla ilgili sert sözler söyledi.

Perinçek'i sevindirmeye devam edin diyen Kaptan Kartal, olayların perde arkasını okuyamayanlara seslendi. Özgür medyaya baskını değerlendiren Kaptan Kartal şunları söyledi: 

"Bu meselenin sadece basına yapılan bir operasyon olduğu söyleniyor, halbuki esas mesele ülkede bir sistem değişikliğine giderken önlerindeki bütün engelleri kaldırmak, her zaman dediğim gibi AKP ile HDP masa altında anlaştılar. İmralı tutanakları Oslo Görüşmeleri bunu net olarak gösteriyor." 

Kartal, 'Özerklik, genel af ve başkanlık sistemine geçmede engel olan ne kadar samimi insan, medya, cemaat, bürokrat, sermaye sahibi varsa tamamı susturulmak istenirken, bölücü yayın yapan basın örgütlerine ve Perinçek'in aydınlığına neden böyle bir operasyon yapılmaz' dedi.

Bu planın Oslo'da İmralı'da yapıldığını söyledi ve ekledi; "AKP ve HDP her şeyi noktasına virgülüne kadar biliyor, her şeyi istedikleri gibi yürüyor. Millet, şehitler geldikçe, baskı arttıkça artık yeter deyip;  özerklikse verelim, genel afsa verilsin, Başkanlıksa olsun ve kan dursun baskı bitsin noktasına getiriliyor yani ne olacaksa olsun, istenen de buydu zaten."

Ülkede sadece basın özgürlüğünün değil, seyahat özgürlüğün bile kalmadığına dikkat çekti ve şu soruyu sordu: Kaç kişi korkmadan gönül rahatlığı ile Batı'dan Doğu'ya seyahat edebilir? HDP ile ne alakası var diyenler Öcalan'ın Sırrı Süreyya ile diyaloglarına baksın her şey net değil mi? Öcalan "özerk bir yapıda başkanlığı destekleriz ve sonrasında, hepimizi özgür olacağız" demedi mi? Demirtaş'ın son açıklamalarında "Başkanlığı referanduma götürebiliriz" demesi başka ne anlama gelebilir?

Buna dur demek için 'basına yapılan bu operasyon milat olmalı' dedi ve 1 Kasım seçimlerinde BBP'nin mutlaka mecliste olması gerektiğini söyledi. 

"Dün AKP samimi değil dedik sonuç ortada. Bugün HDP daha tehlikeli diyoruz, yarın yanlış yaptık demeyin diye uyarıyoruz. Tek başına iktidar olmak isteyen bir parti kreşden üniversiteye, baskı yapmaz, toplumun her kesimi ile diyalog kurar. Ama farklı düşünceler içinde olanlar tek başına yapmaya cesaret edemediği işler için yanına gizli ortak alır, olmazı göstermek için kargaşa çıkarır ve hedefine varır. Bugünkü baskılar tam bunun örneği kirli bir senaryonun son perdesini izliyoruz, ya millet uyanacak yada hep beraber dizlerimize vuracağız." sözleriyle açıklamasını noktaladı.

02 Eylül 2015 14:11
DİĞER HABERLER