Pervin Buldan: İnadına barış demeye devam edeceğiz

Pervin Buldan: İnadına barış demeye devam edeceğiz
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin, partilerini hedef göstermek için her şeyi yaptığını söyledi Buldan, "AKP savaş konseptini geliştirdikçe bizler kadınlar olarak barış konsepti içerisinde daha çok örgütlenmeliyiz. Biz inadına barış demeye devam edeceğiz." dedi.

Tarlabaşı'ndaki HDP İstanbul İl Teşkilatı binasında bir araya gelen HDP'li kadınlar 1 Kasım'da izleyecekleri politikaları değerlendirdi. Toplantıya HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'da katıldı. İnadına barış demeye devam edeceklerini anlatan Buldan, "AKP gerçekten de bir çılgınlık hali yaşıyor. Özellikle bu ülkenin cumhurbaşkanı olmak üzere, AKP yöneticileri, milletvekilleri, bakanlar ve başbakan HDP'yi hedef göstermek, linç etmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştılar. Ama aynı zamanda AKP savaş konseptini kadınlar üzerinden yapıyor. AKP savaş konseptini geliştirdikçe bizler kadınlar olarak barış konsepti içerisinde daha çok örgütlenmeliyiz. Biz inadına barış demeye devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

7 Haziranda halkın iradesini belirlediğini anlatan Buldan şu ifadeleri kullandı: "Fakat bunlara rağmen cumhurbaşkanının başkanlık hırsı yüzünden bu ülke bir kez daha seçimlere gitme kararı aldı. En güçlü ve örgütlü şekilde 1 Kasım seçimlerine hazırlanmak bizlerin asli görevleri olacaktır. Bugün İstanbul adayları olarak hep birlikteyiz. Çalışma yürütecek kadın arkadaşlarımızın kadınların eşit temsiliyetine sahip olabilmeleri için güçlü bir çalışma olması gerektiğini düşünüyoruz. İşte bugün bunları tartışacağız. Ne kadar güçlü ve örgütlü olabilirsek ancak o zaman parlamentoya girebiliriz."

CİHAN
04 Ekim 2015 15:14
DİĞER HABERLER