Polis, kaçak sigarayı bu kez alçı kalıplarının arasında buldu!

Adana'da şüphe üzerine durdurulan bir TIR'da alçıpan bloklarının arasına zulalanmış halde 51 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Polisi de şaşkına çeviren zulayı yapanın Suriye uyruklu B.H. olduğu ortaya çıktı. Polis, sürücü B.H.'yi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 29 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında toplam 180 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. 4 Aralık günü D-400 karayolu üzerinde gerçekleştirilen yol uygulamasında, bir TIR'ı durduran polis, alçıpan kalıplarına rastladı. TIR'da yapılan aramada, alçıpandan yapılan zulaya kaçak sigara yerleştirildiğini gören polis ekipleri şaşkına döndü.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda ilk kez bu tür bir kaçakçılığa rastlayan ekipler, kaçak sigaranın da sahibi olduğu ortaya çıkan Suriye uyruklu TIR sürücüsü B.H.'yi gözaltına aldı. TIR'ın kasa kısmındaki gizli bölmelerde değişik markalara ait 51 bin adet paket kaçak sigara ele geçirildi. Polis aynı gün başka bir araçta ise şişelenerek satışa hazır hale getirilmiş 540 adet kaçak içki ele geçirdi. Olaylarlar ilgili gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen bu çalışmalarla 1 milyon 327 bin TL tutarında haksız kazanç ve vergi kaybının engellenerek kaçakçılık olaylarından gelir elde etmekte olan suç örgütlerine de ekonomik olarak darbe vurulduğu bildirildi. CİHAN
05 Aralık 2015 14:01
DİĞER HABERLER