Polis özel okulları basıyor, devlet okulunun bahçesi çöküyor!

Polis özel okulları basıyor, devlet okulunun bahçesi çöküyor!

Kamyona eşya yükleme sırasında meydana gelen çökmede, kamyonun iki arka tekerleği çukura düştü. Kamyon, kurtarıcıyla iki saat süren çalışma sonucunda çukurdan çıkarıldı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının arkasında bulunan Şehzadeler ilçesi Şehitler İlkokulu binasının yıkımı sırasında bahçede bulunan kamyonun ağırlığına dayanamayan zemin çöktü. Çöken zeminin içinde büyük bir boşluk oluştu. Çukurun bahçenin derinliklerine kadar gittiği görülürken Osmanlı mimarisine benzer taş duvarlar da dikkat çekti.

Manisa Sarayı (Saray-ı Amire)'nın yanıbaşında bulunan ve 1887 yılında tamamlanan okul binası, Yunan işgali sırasında hastane olarak kullanılmış, sonrası lise olarak eğitim faaliyetine devam etmişti. Zamanın ihtiyaçlarını karşılamadığı gerekçesiyle eski bina 1958 yılında yıkılmış ve eğitim öğretim faaliyetine, 1956 yılında yapılan iki katlı binada devam edilmişti. İhtiyacı karşılayamadığı gerekçesiyle 1956 yılında yapılan binanın yıkım çalışmaları sırasında okulun bahçesinde büyük bir boşluk olduğu ortaya çıktı. İşçiler, kamyonun bir anda çöktüğünü ve ne olduğunu anlayamadıklarını söyledi. Durumu hemen Şehzadeler Belediyesi'ne haber verdiklerini ancak mesai bittiği için kendi tuttukları vinçle kamyonu çukurdan kurtardıklarını anlattılar. Kendilerinin bahçede böyle bir boşluktan haberleri olmadığını söyleyen işçiler, ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.

Sekiz yıl önce okulun karşısında bulunan Cumhuriyet Meydanı yer altı otoparkı ve meydan düzenlemesi sırasında, Saray-ı Amire'ye ait hamamın kalıntıları ortaya çıkmış ve alan, Anıtlar Kurulu tarafından alan koruma altına alınmıştı. Şehitler İlkokulu ve Ortaokulu'nun bahçesinde oluşan boşlukta, yetkililerin inceleme yapması bekleniyor. Aynı bahçede yer alan ortaokulda, 2015-2016 yılında eğitime devam edileceği bildirildi. 

CİHAN

04 Eylül 2015 15:57
DİĞER HABERLER