Polisten skandal üstüne skandal

Polisten skandal üstüne skandal
Sultanbeyli'de polislerin yargılandığı davada bu kez Ş.Ş.’nin yakınları polis şiddetine uğradığı iddia edildi.

Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi’nde, Ş.Ş. adlı vatandaşa işkence ettiği için toplam 107 yıla kadar hapis cezası istenen polislerin yargılandığı davada bu kez Ş.Ş.’nin yakınları polis şiddetine uğradığı iddia edildi.

Diken.com'un haberine göre, yedi polisin Ş.Ş.’yi dövmek ve ‘cinsel tacizle işkence‘ yapmak, bir polisin ise ‘kamu görevlisinin suçu bildirmeme‘ gerekçesiyle tutuksuz olarak yargılandığı dava Anadolu Adalet Sarayı’nda bulunan Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuklama talebini yazılı istedi

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen sanık polislerden A.Ş.’nin gelecek celse savunmasının alınması için süre tanınmasına karar verirken diğer tanıkların duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti. Sanıkların tutuklanmaları yönündeki talebin yazılı olarak verildiği taktirde değerlendirileceğini belirten mahkeme, müşteki Ş.Ş.’nin mahkeme başkanına “Sayın hakim sizin de çocuğunuz var, inşallah sizin de çocuğunuzun başına gelir” diye bağırdığını zapta geçti. Duruşma ertelendi.

Mağdurun yakınları da dövüldü

Duruşma sonrası adliye koridorlarında mağdur Ş.Ş.’nin yakınlarıyla polis yakınları arasında kavga çıktı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri cop ve kalkan kullanarak Ş.Ş.’nin yakınlarını da darp etti.
Ne olmuştu?

Soruşturma aşamasında 25 Kasım 2014 tarihinde altı polis memuru ‘işkence’ suçundan tutuklanırken, tutuklandıktan bir hafta sonra serbest bırakılmıştı. Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Eyüp Sabri Öksüz, Eğitim Şube Müdürü olarak atanmış, Eğitim Şube Müdürü Atalay Bahar da Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü olarak görevlendirilmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 10 Kasım 2014 tarihinde Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi’nde yaşandığı belirtilen olayda yedi polis memuru hakkında Türk Ceza Kanunu’nun(TCK) 94/1-3 maddelerinde düzenlenen ‘işkence‘ suçunun ‘Cinsel yönden taciz şeklinde gerçekleşmesi’ hükmü uyarınca 10 ila 15’er yıla, bir polis memuru hakkında ise TCK 279/1 maddesince ‘Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi‘ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemli olmak üzere Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açılmıştı.

23 Mayıs 2015 08:39
DİĞER HABERLER