Prof. Baskın Oran'dan OHAL analizi

Prof. Baskın Oran'dan OHAL analizi
Siyaset bilimci Prof. Baskın Oran, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, "Ortaya çıkan soru işaretlerine ve 'darbe midir, kurgu mudur' tartışmasına girip spekülasyon yapmayacağım. Ama benim bildiğim bir şey var. Erdoğan, İstanbul Havalimanı‘na iner inmez, ‘Bu hareket Allah’ın bir lütfudur’ dedi. Çok şey ifade ediyor. Galiba her şeyi ifade ediyor” dedi.

"Erdoğan, yaşananları kullanarak tek adam olmaya çalışıyor” diyen Oran, "demokratikleşme ve çözüm süreci konusunda da fazla umutlu olmadığını" ifade etti. 

"İstediği tek adam rejimi"

DİHA'dan Kenan Kırkaya'ya konuşan Prof. Oran, ilan edilen OHAL ve sonrasında yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

“Şimdi bundan yararlanarak kurmak istediği tek adam rejimini kurmaya çalışacak. Benim korkum budur. Ben söylemiyorum, çıkarılan KHK söylüyor. Mesela, bir vakfın bütün mallarına ve parasına el konuyor veya birini tutup görevden atıyor. Vakfın malları ve parası ilelebet gitti, atılan memur da ilelebet kamu görevine dönemeyecek. Sonuç: Bu Olağanüstü Hâl’in ve KHK’nin süresi 90 gün, ama sonuçları İlelebet. Yani, KHK’nin kendisi anayasadaki Olağanüstü Hal maddelerine aykırı, yani hukuk dışı." 




 
29 Temmuz 2016 14:10
DİĞER HABERLER