PTTnin 2012 Kültürel Değerlerimiz pul serisi

PTTnin 2012 Kültürel Değerlerimiz pul serisi -Kasım ayından itibaren kullanılacak pullarda, Kütahyanın tarihi ve kültürel değerleri tanıtılacak
KÜTAHYA (A.A) - Aizanoi Antik Kenti ve Çinili Cami gibi Kütahyanın bazı tarihi ve kültürel değerleri, PTT Genel Müdürlüğünce kasım ayından itibaren kullanılacak pullarda tanıtılacak.
     Çavdarhisar Kaymakamı Ömer Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki Aizanoi Antik Kentinin yanı sıra Kütahyanın diğer tarihi ve kültürel değerlerinin posta pullarında tanıtılması amacıyla girişimlerde bulunulduğunu bildirdi.
     Bir GSM operatörünün sponsorluğunu temin ederek, Aizanoi Antik Kentinin profesyonel fotoğraf çekimlerinin yaptırıldığını ifade eden Bilgin, bu fotoğrafları PTT Genel Müdürlüğüne göndererek, posta pullarında yer almasını talep ettiklerini söyledi.
     Bilgin, PTT Genel Müdürlüğünün bu müracaatı olumlu karşılayıp 2012 Kültürel Değerlerimiz başlıklı pul serisine Aizanoi fotoğraflarını dahil ettiğini anlatarak, Aizanoi Antik Kentinin yanı sıra Kütahya Arkeoloji Müzesi, Çinili Cami ve çini örnekleri fotoğraflarının kasım ayından itibaren posta pullarında kullanılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş
     Yayıncı: Sedat Gök
06 Ağustos 2012 14:17
DİĞER HABERLER