Putin, 10 yıl aradan sonra BM Genel Kurulu'na katılıyor

Putin, 10 yıl aradan sonra BM Genel Kurulu'na katılıyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Eylül ayında New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler(BM) 70. Genel Kurul Toplantısı'na katılacağı bildirildi.

BM'nin geçen yıl düzenlenen 69. Genel Kurul Toplantısı'na katılmayan Putin, daha önce 2003 ve 2005 yıllarında BM genel kurul toplantılarına katılarak konuşma yapmıştı. 2009 yılında ise toplantıya devlet başkanı sıfatıyla Dmitri Medvedev katılmıştı. İnterfaks haber ajansına göre, Putin söz konusu toplantıya katılacak . Putin'in ziyaretle ilgili resmi programı onayladığı kaydedildi.

15-22 Eylül günlerinde yapılacak BM'nin 70. Genel Kurul Toplantısı'nda ABD, Çin ve İran liderlerinin konuşma yapması bekleniyor.

GÖZLER OLASI PUTİN-OBAMA GÖRÜŞMESİNDE

Rusya Devlet Başkanı'nın uzun aradan sonra ABD'ye gidecek olması iki ülke arasında ilişkilerin yumuşamasına katkı sağlaması bekleniyor. Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın ikili görüşmesi konusu ise henüz netleşmedi. 19 Ağustos'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington'dan istek gelirse Putin'in, Obama ile görüşebileceğini söylemişti.

Bu açıklamanın ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Rus ITAR-TASS haber ajansına verdiği röportajda, Putin ve Obama'nın uzun süredir yüz yüze görüşmediklerini hatırlatarak, "Liderler New York'ta BM 70. Genel Kurul Toplantısı çerçevesinde düzenlenecek olan bazı çok taraflı görüşmelerde bir araya gelebilir. Konuyla ilgili olarak her iki taraftan henüz hiçbir resmi açıklama yapılmadı." şeklinde konuşmuştu. CİHAN
28 Ağustos 2015 17:32
DİĞER HABERLER