Putin: Rusya silahlanma yarışının içine sürüklenmeyecek,1990'ları telafi ediyor

Putin: Rusya silahlanma yarışının içine sürüklenmeyecek,1990'ları telafi ediyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın yeni bir silahlanma yarışının içine sürüklenmeyeceğini; ama kimseden de geri kalmayacağını söyledi. Putin, bunun yanında Rusya'nın 1990'lı yıllarda kaybettiklerini de toparlaması gerektiğini dile getirdi.

Soçi'de Rus ulusal savunma sanayisinin kalkınmasına ilişkin bir konferansta konuşan Putin, "En son silahlar ve askeri donanımla teçhizatlanmış bir modern ordunun oluşturulması, askeri kalkınmamızın öncelikleri arasında. Doğrusu şimdiye kadar da hep böyleydi." dedi. Putin, Rus savunma sanayisinin amacının da "bugün çizilen planları hayata geçirmek" olduğunu vurguladı.

Putin, açıklamasında "Daha önce birçok kez söyledim ve yine söylüyorum: Bir silahlanma yarışının içine sürüklenmeyeceğiz, birilerinden arkada kalmaktan veya birilerini geçmekten de bahsetmiyorum. Biz basitçe 1990'lı ve 2000'li yılların başlarında, silahlı güçlerimizin ve savunma sanayimizdeki girişimlerin kaynak sıkıntısı çektiği zamanlarda, kaybettiklerimizi toparlıyoruz." diye ekledi.

Rusya Devlet Başkanı, aynı konuşmasında Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin 2015 yılında 2014 yılına nazaran yüzde 25 daha fazla yeni ve güncellenmiş donanım aldığını kaydetti.
CİHAN
11 Kasım 2015 17:04
DİĞER HABERLER