PwC'den Koza İpek Holding'e tam not

PwC'den Koza İpek Holding'e tam not
5 yıldır Koza Altın İşletmeleri’ni ve bağlı ortaklığın denetimini yapan uluslararası denetim firması PricewaterhouseCoopers’un (PwC), son raporu açıklandı.

PwC’nin Koza İpek Holding’e ait şirketlere yönelik yayınladığı raporda “Şirketlerin finansal durumu, hesap dönemine ait finansal performansı ve nakit akışlarının, Türk Muhasebe Standartları’na uygun olarak tüm önemli yönleriyle gerçeğe uygun bir biçimde sunmaktadır” denildi.

2010 yılından bu yana Koza İpek Holding’e ait şirketlerin denetimini yapan uluslararası denetim firması PwC, yayınladığı raporda gruba ait şirketlerin finansal tablolarının denetlendiğini ve nakit akışının Türk Muhasebe Standartları’na uygun yapıldığını duyurdu.

DÜNYA DEVİ FİRMA

157 ülke 195 bini aşkın çalışanı ile yüz binlerce dünya devi firmaya denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan PwC, yaptığı açıklamada, “Koza Altın İşletmeleri ve bağlı ortaklığını, konsolide finansal tablolar ve 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle finansal durumunu ve aynı tarihte sona eren hesap dönemine ait finansal performansını ve nakit akışlarını, Türk Muhasebe Standartları’na uygun olarak tüm önemli yönleriyle gerçeğe uygun bir biçimde sunmaktadır” bilgisine yer verdi.

5 YILLIK NAKİT AKIŞI KUSURSUZ

Koza İpek Holding’e ait 5 yıl geriye dönük denetim raporlarını da açıklayan PwC, bütün dönemlere ait inceleme ve denetimlerin eksiksiz yapıldığını, nakit akımlarının Sermaye Piyasaları Kurulu’nca kabul edilen raporlama standartları çerçevesinde doğru ve dürüst bir biçimde yapıldığına dikkat çekti.

DENETİMLER EKSİKSİZ YAPILDI

PwC’nin açıkladığı konsolide finansal tablolar hakkındaki bağımsız denetçi raporunda, “Koza Altın İşletmeleri AŞ’nin ve bağlı ortaklığının 31 Aralık 2014 tarihli konsolide finansal durum tablosu ile aynı tarihte sona eren hesap dönemine ait; konsolide kâr, zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu, konsolide özkaynak değişim tablosu ve konsolide nakit akış tablosu ile önemli muhasebe politikalarını özetleyen dipnotlar ve diğer açıklayıcı notlardan oluşan finansal tablolarını denetlemiş bulunmaktayız” bilgisine yer verildi.

PwC’nin açıklamasında ayrıca şu bilgilere yer verildi:

“Grup yönetimi; konsolide finansal tabloların Türkiye Muhasebe Standartları’na (TMS) uygun olarak hazırlanmasından, gerçeğe uygun bir biçimde sunumundan, hata ve hile kaynaklı önemli yanlışlık içermeyen konsolide finansal tabloların hazırlanmasını sağlamak için gerekli görüldüğü iç kontrolden sorumludur.

DENETİMLER SPK'YA UYGUN

Sorumluğumuz yaptığımız bağımsız denetime dayanarak, bu konsolide finansal tablolar hakkında görüş vermektir. Yaptığımız bağımsız denetim, Sermaye Piyasası Kurulu’nca yayınlanan Bağımsız Denetim Standartlarına ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yayınlanan Türkiye Denetim Standartları’nın bir parçası olan Bağımsız Denetim Standartları’na uygun olarak yürütülmüştür. Bu standartlar etik hükümlere, uygunluk sağlanmasını ve bağımsız denetim, konsolide finansal tabloların önemli yanlışlık içerip içermediğine dair makul güvence elde etmek üzere planlanarak yürütülmesi gerekmektedir.

BAĞIMSIZ DENETİM KANITLARI YETERLİ

Bağımsız denetim sırasında elde ettiğimiz bağımsız denetim kanıtlarının, görüşümüzün oluşturulması için yeterli ve uygun bir dayanak oluşturduğuna inanıyoruz.

Görüşümüze göre, konsolide finansal tablolar, Koza Altın İşletmeleri AŞ’nin ve bağlı ortaklığının 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle finansal durumunu ve aynı tarihte sona eren hesap dönemine ait finansal performansını ve nakit akışlarını, TMS’ye uygun olarak tüm önemli yönleriyle gerçeğe uygun bir biçimde sunmaktadır.”

DENETİM İÇİN İSTENEN BELGELER VERİLDİ

Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirliği tarafından yapılan açıklamanın son kısmında, “Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) 402. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca, şirketin 1 Ocak-31 Aralık 2014 hesap döneminde defter tutma düzeninin, kanun ile şirket esas sözleşmesinin finansal raporlamaya ilişkin hükümlerine uygun olmadığına dair önemli bir hususa rastlanmamıştır. TTK’nın 402. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca, yönetim kurulu tarafımıza denetim kapsamında istenen açıklamaları yapmış ve istenen belgeleri vermiştir” denildi.

02 Eylül 2015 16:15
DİĞER HABERLER