Rojava'da çifte patlama: 52 ölü 170 yaralı!

Rojava'da çifte patlama: 52 ölü 170 yaralı!
IŞİD; Suriye’nin Rojava bölgesinin Kamışlı kentinde, bomba yüklü kamyon patlattı. Patlama sonucu en az 52 kişi ölürken 170 kişi de yaralandı.

Patlamanın etkisiyle bir çok bina yıkılıp araçlar alev alırken, enkaz altında kalanların kurtarılmasına çalışılıyor.

Türkiye-Suriye sınırında ve Nusaybin ilçesinin hemen karşasında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti Xerbi mahallesinde Kasimo Camii yakınlarında saat 09.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Nusaybin'den de görülen ve hissedilen patlamanın bomba yüklü bir kamyonun patlatılması sonucu meydana geldiği belirtilirkten, bomba yüklü aracın PYD'nin kontrolündeki bir bölgeye gitmek istediği ancak gidemeyince halkın arasında bomba yüklü kamyonu patlattığı belirtildi. Patlama ile birlikte çok sayıda bina ve ev yıkılırken, bir çok araçta yandı. 

PATLAMA MARDİN'DEN HİSSEDİLDİ: 2 KİŞİ YARALANDI

Kamışlı'daki patlamanın şiddeti ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir çok ev ve işyerinin camları kırıldı, 2 kişi yaralandı. Büyük patlama nedeniyle Nusaybin'de Ziya Gökalp Caddesi üzerinde kırılan bir iş yerinin camları Mehmet Sait Biçen (68) ve Nasrettin Dikkat (76) üzerine düştü. Yaralılar, Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. 

HDP: BARBARLIK YENİLECEK, İNSANLIK KAZANCAK

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kamışlı kentinden IŞİD'in düzenlediği ve çok sayıda kişinin öldüğü bombalı saldırıyla ilgili yazılı açıkladı. Açıklamada "Bu insanlık düşmanı katliamı yapan barbarlar çetesi IŞİD'i lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere rahmet; ailelerine, başta Kürt halkı olmak üzere Rojava halklarına başsağlığı; yaralılara acil şifa diliyoruz. Irak ve Suriye'nin bir bölümünde işgal ettiği ve bir barbarlık sistemi kurmaya çalıştığı alanlarda yenilmeye mahkum olan IŞİD'in bu saldırısı da kendisini bekleyen sonu değiştirmeyecektir. Daha önce üç büyük IŞİD saldırısı yaşayan Kamışlı, bu saldırının da yaralarını saracak, IŞİD belasından kurtulacaktır." denildi.

27 Temmuz 2016 12:13
DİĞER HABERLER