Rus jetleri Humus, Hama ve Rakka'da 27 IŞİD hedefini imha etti

Rus jetleri Humus, Hama ve Rakka'da 27 IŞİD hedefini imha etti
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'de dün gece düzenlenen operasyonlarda Humus, Hama ve Rakka'da 27 IŞİD hedefinin vurulduğunu açıkladı.

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Konaşenkov, "Su-25 ve Su-34 jetleri Humus kentinde 8 noktayı vurdu. Hedefler tamamı ile imha edildi." dedi.

IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka ve Hama kentinde de eğitim kamplarının vurulduğu bilgisini paylaşan Kolaşenkov, "Saldırılar sonucu 11 ayrı eğitim kampı ve altyapı yok edildi…" ifadelerini kullandı.

Hmeymim hava üssünden kalkan uçakların 27 ayrı hedefi imha ettiğini kaydeden Rus yetkili, "Humus'da mühimmat ve yakıt depoları imha edildi. Büyük bir dumanın gökyüzünü kapladığı görülüyor." bilgisini paylaştı.

Rusya'nın 30 Eylül'den bu yana gerçekleştirdiği hava operasyonlarında 100'ün üzerinde IŞİD hedefini imha ederken, dün Hazar Denizi'nden fırlatılan 26 füzenin Suriye'de IŞİD ve El Nusra Cephesi hedeflerini vurması ile operasyonlar yeni bir aşamaya ulaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus savaş uçaklarının Suriye ordusunun kara harekatına destek vereceğini ifade etmişti. Suriye ordusunun muhalif grupların elinde bulunan Hama kentinin içlerine doğru 70 kilometre ilerlediği belirtiliyor. CİHAN
08 Ekim 2015 18:50
DİĞER HABERLER