Rus kanalından flaş karar

Rus kanalından flaş karar
Russia Today, IŞİD-Türkiye belgeselinin BM’de gösterimini iptal etti!
Rusya’nın önde gelen yayın kuruluşlarından Russia-Today Televizyonu, Türkiye ile IŞİD arasındaki ilişkilerin anlatıldığı ‘In The Name of Profit’, (Kâr Adına) isimli belgeselin Birleşmiş Milletler’in New York’taki merkez binasında 13 Temmuz 2016’da gerçekleşecek gösterimini iptal etti.

Bilindiği gibi Rusya Federasyonu, bir süredir BM Güvenlik Konseyi bünyesinde, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesinin illegal IŞİD petrolleri ticaretiyle bağlantılı olduğuna ilişkin iddiaları gündeme getiriyordu. Rusya, 29 Ocak tarihinde BM Güvenlik Konseyi’ne ‘IŞİD’in İllegal Petrol Ticareti’ başlıklı bir belge sundu. Belgede Kuveyt Türk’ün yanı sıra üç Türk bankasının adına, Bilal Erdoğan’a ait BMZ Denizcilik adlı şirkete ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın Çalık Holding dönemine atıflarda bulunulmuştu. Bu mektubu, 16 Şubat tarihli bir başka belge izlemiş, bu belgede de Rusya Federasyonu IŞİD’in silahlandırılması konusunda Türkiye’nin rolüne ait iddialara yer vermişti.

ELİMİZDE OLMAYAN NEDENLERLE…

Russia Today Televizyonu BM’de gerçekleştirilecek söz konusu belgesel gösteriminin ardından bazı uzmanlardan belgesel hakkındaki değerlendirmelerin alınacağı bir bölüm de tasarlamıştı. Russia Today Dış İlişkiler Departmanı kıdemli uzmanı Anna Belikova, davetli katılımcılara bir e-mail göndererek ‘ellerinde olmayan nedenlerden ötürü, belgesel gösterimini iptal ettiklerini açıkladı.

Rusia Today’in belgesel gösterimini iptal kararının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Kasım’da düşürülen Rus uçağına dair Rusya Devlet Başkanı Vladimi Putin’e özür mektubu göndermesi ve iki liderin dün telefonda görüşmesine denk gelmesi dikkat çekti.

Aydoğan Vatandaş - Yeni Hayat
30 Haziran 2016 16:51
DİĞER HABERLER