Ruşen Yıldırım: Türkiye'nin kanser merkezi haline gelmek istiyoruz

Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, bir yıl içinde tamamlanacak yeni yatırımla Türkiye'nin onkolojik vakalarda özellikle beyin kanseri merkezi haline gelmek istediklerini söyledi.

İzmir'in önemli özel sağlık kuruluşlarından Kent Hastanesi, yeni yatırımla büyüme kararı aldı. 24 bin metrekare alana sahip hastane, yeni binanın bitmesiyle toplam 41 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Yatak kapasitesi de 140 artarak 370'e çıkacak.

Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, yeni yatırımları hakkında bilgi verdi. Mevcut binalarına 17 bin metrekarelik kapalı alan ilave etme kararı alarak ağustos ayında inşaata başladıklarını, 12-13 ayda tamamlanacağını anlatan Yıldırım, "8 katlı, içerisinde radyasyon onkoloji departmanı olan, kemoterapi uygulama alanlarının yaygın bir şekilde kullanıldığı, radyoaktif iyot tedavilerinin, PET CT'nin olduğu, nükleer tıp departmanının gelişmiş şekliyle kullanıldığı yeni bir bina ilave ediyoruz." dedi.

Onkolojinin birinci ve özel ilgi alanları haline geldiğini, yeni yatırımda buna öncelik vereceklerini ifade eden Yıldırım, "Onkoloji artan ne yazık ki büyüyen ve tedavi konusunda talebin çok yüksek olduğu bir alan. Bu branş, Sosyal Güvenlik Kurumuyla anlaşmalı. Tüm vatandaşlarımıza hizmet edeceğimiz bir tesisten bahsediyoruz. Burada gelişmiş, teknolojik açıdan üst seviye iki adet linear aksilleratör cihazımız olacak. Her türlü kanser tedavisinde kullanılacak. İlave olarak İzmir ve Ege'de bulunmayan gamma knife adında beyin kanserlerinde kullanılan ışınlama cihazı getireceğiz. Bu alanda sadece bölgenin değil Türkiye'nin beyin kanseri merkezi haline gelmek istiyoruz. Ayrıca bölgede radyoaktif iyot tedavisini özel sektörde sunan başka bir hastane yok. 4 yataklı radyoaktif iyot odası devreye girecek. Ayrıca kemoterapinin daha yangın verilmesi için 40 yataklı bir merkez yapacağız." diye konuştu.

"HASTALARIMIZIN YÜZDE 25'İ İZMİR DIŞINDAN"

Belirli alanlarda Türkiye'nin hastanesi haline geldiklerini anlatan Genel Müdür Yıldırım, hastalarının yüzde 25'inin İzmir dışından geldiğini, yurt dışından gelenlerin sayısının da her geçen gün arttığını anlattı. Bu vakaların tamamına yakınının karaciğer, böbrek, kemik iliği nakli, onkoloji tedavileri, kalp damar cerrahisinde aort cerrahisi tedavileri gibi konularda hastanelerine geldiğini aktaran Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü, yeni yatırımla öne çıktıkları majör alanların sayısını biraz daha ulusal seviyede artırmış olacaklarını vurguladı.

Yaptıkları işlerdeki farklılıkla İzmir'in sesini Türkiye ve çevre ülkelere duyurmaya çalıştıklarının altını çizen Yıldırım, şunları ifade etti: "Nitelikli çalışmaların sayısının artmasından dolayı biraz daha niceliğe dönük bir değişim yaşıyoruz. Sadece düz işler yaparak sayıyı artırmaktansa zor ve az yapılan işleri yapmaya çalışıyoruz."

"SAĞLIKTAKİ DEĞİŞİMİN SÜRDÜRÜLMESİNDE SIKINTI VAR"

Geçmiş yıllara göre vatandaşların sağlık hizmetlerinde beklenti eşiğinin yükseldiğini, Türkiye'nin sağlıkta son 10 -12 yılda ciddi bir değişim yaşadığını kaydeden Dr. Yıldırım, elde edilen başarıların sürdürülmesinde son dönemde sıkıntılar olduğunu vurguladı. Sağlık hizmetlerinin finansında önemli rolü kamunun üstlendiğini ancak 2008'den bu yana SGK'nın ödediği bedellerin değişmediğini kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti: "Enflasyona rağmen 7-8 senedir aynı rakamla aynı işleri yapmak zorlaşıyor. SGK belki de bütçe baskısı altında kaldığından bu bedelleri yükseltmek yerine vatandaştan alınan farkların artırılması yoluyla denge sağlamaya çalışıyor."

Ekonomik nedenlerle bazı hastanelerin hizmetlerini devam ettirme ve kar elde edebilmesi için kaliteli malzemeler yerine Çin malı kullanmak zorunda kaldığını dile getiren Yıldırım, "Bazı hastaneler girdi maliyetlerini kaliteden ödün vererek düşürmeye çalışıyor. Bu da sonunda verdiği hizmetin kalitesini düşürüyor ve hastanın sağlığını tehdit edecek boyutlara gelebiliyor. Fiyatların revize edilmesi kaçınılmaz." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
08 Ekim 2015 11:56
DİĞER HABERLER