Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı'ndan ilginç savunma

Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı'ndan ilginç savunma
Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, Türk jetlerinin Rus Su-24 uçağına havada pusu kurduğu şeklinde ilginç açıklamalarda bulundu.
Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, kendilerine kasti bir eylem yapıldığını ve Türk hava sahasında jetlerin pusu kurduğunu iddia etti.  Bondarev, "Suriye radar sistemlerinin objektif verileri, 2 Türk F-16 jetinin saat 09.11'den 10.26'ya kadar olmak üzere 1 saat 15 dakika boyunca 2 bin 400 yükseklikte devriye uçuşu yaptığını onaylıyor. Bu da saldırının kasti bir eylem olduğunu ve jetlerin Türk hava sahasında kurulan pusudan saldırıya hazır halde olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

'SURİYE SINIRINDAN 2 KİLOMETRE İÇERİ GİRDİ'

Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı, sınırı Türk jetlerinin ihlal ettiğini iddia ederek kendilerini savundu. Bondarev, "Türk savaş uçağı, 40 saniye süreyle Suriye hava sahasında kaldı ve sınırın 2 kilometre içine kadar girdi. Rus savaş uçağı ise Türk hava sahasını ihlal etmedi. Düşürülen Rus uçağının mürettebatı Türkiye sınırından güney doğrultuda en az 5,5 kilometre uzaklıktaydı. Rus uçağının mürettebatı TSİ 09.24'te bombardımanı gerçekleştirdikten sonra, Diyarbakır'daki 8. hava üssünden havalanan Türk F-16 uçağının gönderdiği havadan havaya füzeyle tarafından vuruldu." ifadelerini kullandı.

27 Kasım 2015 17:20
DİĞER HABERLER