"Rusya-Türkiye ekonomik ilişkilerin kötüleşmesine gerekçe yok"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye ve Rusya arasında ekonomik ilişkilerin kötüleşmesi için herhangi bir gerekçe görmediğini söyledi.

Rus jetlerinin Türk hava sahasını ihlal etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'dan doğalgaz alımı, Akkuyu nükleer santrali ve diğer ekonomik ilişkilerin zarar göreceği tehdidinde bulunmuştu.

Basın toplantısında sorulara cevap veren Zaharova, "Ben Rusya-Türkiye ilişkilerinin, özellikle de ekonomik ilişkilerin kötüleşmesi için herhangi bir gerekçe görmüyorum. Negatif dinamikler olmamalı. Buna gerekçe yok." dedi.

Rus sözcü, iki ülke arasında yaşanan sorunların ikili diyalogla çözüldüğünü savundu.

TERÖRÜ DESTEKLEMEYENLER RUSYA'DAN KORKMASIN

Suriye'de gerçekleşen operasyonların hedeflerinde yalnızca terörist gruplar olduğunu belirten Zaharova, Suriye'de sadece teröristleri vurduklarını, terörist olmayanların, teröristleri desteklemeyenlerin ve eylemlerini terörist gruplarla koordine etmeyenlerin korkacağı bir şey olmadığını söyledi.

Suriye'de sivillerin vurulduğu yönündeki iddiaları reddeden Zaharova, Rusya'nın herhangi bir kara harekatı hazırlığı olmadığını da belirtti.
CİHAN
08 Ekim 2015 16:50
DİĞER HABERLER