13:37 Zara'nın sahibi İspanyol moda devi Inditex Rusya'daki satışlarını askıya aldı
Zara, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Pull&Bear, Stradivarius gibi markaları bünyesinde barındıran İspanyol moda devi Inditex de Rusya'dan çekilen şirketler arasına katıldı. Bir açıklama yayımlayan şirket, ülkedeki 502 mağazasında ve onlineda satışlarına ara verdiğini duyurdu. Rusya, şirketin toplam gelirinin yüzde 8,5'ini oluşturuyor.
13:25 Kremlin: Batı eşkıya gibi davranıyor
Kremlin, Batı’nın bir eşkıya gibi davrandığını belirterek Rusya’nın dışlanmak için fazla büyük bir ülke olduğunu aktardı. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, dünyanın ABD’den ve Avrupa’dan daha büyük olduğunu vurguladı. Peskov, tam olarak nasıl olduğunu aktarmasa da Rusya’nın yaptırımlara yanıt vereceğini dile getirdi. Peskov aynı zamanda ABD’nin Rusya’nın enerji ihracatına yaptırım getirmesi halinde Rusya’nın ‘enerji piyasalarını sarsacağını’ öne sürdü.
13:15 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Ukrayna'da ateşkes kalıcı olmalı"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile görüşmesinin ardından basın toplantısında konuştu. Ukrayna'daki Türk vatandaşları ilgili Çavuşoğlu, "Önceliğimiz Ukrayna'dan vatandaşlarımız çıkarılması" derken, "Ateşkes Ukrayna genelinde uygulanmalı ve kalıcı olmalı" diye konuştu.
12:24 Ukrayna: Rusya geçici ateşkese uymuyor
BBC’nin Ukrayna’daki muhabiri Joel Gunter, Mariupol şehrinden gelen haberlere göre Rusya’nın ateşkese uymadığını ve şehrin saldırı altında olduğunu aktardı. Mariupol Belediye Başkan Yardımcısı Serhiy Orlov, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Rusya bizi bombalamaya ve silah kullanmaya devam ediyor, bu delilik” dedi.
Orlov, “Mariupol’da bir ateşkes yok, vatandaşlarımız kaçmaya hazır ancak saldırıdan ötürü bunu gerçekleştiremiyor” ifadesini kullandı. Mariupol şehir konseyi, Telegram hesabından yaptığı açıklamada insani koridorun sona erdiği Zaporizhzhia bölgesinde çatışmaların devam ettiğini aktardı. Ukrayna yetkililerinin Rusya ile geçici ateşkes konusunda müzakerelerine devam ettiği belirtildi.
11:38 BBC, CNN ve Bloomberg, Rusya'daki gazetecilik faaliyetlerini askıya alıyor
Rusya'da, BBC dahil bazı haber sitelerine erişim engeli getirildi. Ukrayna'yı işgal eden Rusya, karara gerekçe olarak "sahte haber yaymayı suç sayan" bir kanunu gösterdi. BBC, CNN ve Bloomberg Rusya'daki gazetecilerinin faaliyetlerini geçici olarak askıya alacağını açıkladı.
11:24 İngiltere Savunma Bakanlığı’na göre Rusya’nın hava saldırıları son 24 saatte azaldı
İngiltere Savunma Bakanlığı’nın olağan istihbarat bilgilendirmesine göre Rusya’nın hava saldırıları son 24 saatte önceki günlere göre azalma kaydetse de Rus güçleri halen ilerliyor. Bilgilendirmeye göre Rusya Harkov, Çernigiv ve Mariupol şehirlerini elinde tutuyor. Kuzeydoğu şehri Sumi’de ise sokak çatışmaları sürüyor.
11:16 Ukrayna Savunma Bakanlığı’na göre 66 bin erkek savaşmak için ülkesine geri döndü
Ukrayna Savunma Bakanı Oleskii Reznikov’a göre en az 66 bin erkek savaşmak için Ukrayna’ya geri döndü. BBC’ye konuşan 56 yaşındaki futbol antrenörü Yuriy Vernydub, oğlunun Rusya saldırısını haber verir vermez Ukrayna’ya dönmeye karar verdiğini anlatmıştı. Vernydub, Moldova’da bir futbol takımının başındayken savaşmak için Ukrayna’ya geri döndü.
Petro ve Volodymer, savaşmak için İngiltere'yi terk edip Ukrayna'ya dönen isimlerdenImage caption: Petro ve Volodymer, savaşmak için İngiltere'yi terk edip Ukrayna'ya dönen isimlerden
10:44 Milli Savunma Bakanı Akar: "İki uçağımız Ukrayna'da bekliyor, gelmeleri için Ukrayna ve Rusya ile temas halindeyiz"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Sualtı Taarruz (SAT) Komutanlığını ziyaret etti. SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe'den faaliyetlere ilişkin brifing alan, talimatlar veren Akar, AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.
Quote Message: 24 Şubat akşamı insani yardım maksadıyla iki A400M uçağımızı Ukrayna'ya gönderdik. Aynı zamanda oradaki vatandaşlarımızın da tahliyesini planlamıştık. Oraya vardıktan sonra hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanında iki uçağımız şu anda bekliyor. Bu konuda hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla temaslarımızı sürdürüyoruz.
10:14 Ukrayna'nın işgali ve ekonomik yaptırımlar: Rusya ve dünya nasıl etkileniyor?
Ukrayna'da siviller ölüyor. Yüz binlerce kişi, çatışma bölgelerinden kaçıyor. Batılı ülkeler, Rusya'nın işgaline sıcak savaşla değil, ekonomik savaşla karşılık veriyor. Ukrayna, Rusya ve dünya; işgal ve yaptırımların etkilerini derinden hissediyor.
10:05 Rusya, Ukrayna'daki iki şehirde geçici ateşkes ilan etti
Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova yerel saatiyle 10:00 itibarıyla Mariupol ve Volnovakha şehirlerinde geçici ateşkes ilan edildiğini ve insani koridorların açılacağını aktardı. Ukrayna ile yapılan anlaşma gereği insanların şehri terk etmesine izin verileceği kaydedildi. Ukrayna da bu durumu doğruladı.
8.45 Güneydoğu Asya ülkesi Singapur, "Ukrayna'yı işgali nedeniyle" Rusya'ya karşı yaptırım kararları aldı.
Rusya'ya yaptırımlarını açıklayan ülke, "stratejik mallar" olarak kabul edilen askeri veya çift kullanımlı ürünlerin ihracatı veya aktarımı üzerinde kontrol uygulayacak.
Öte yandan, bölgesel ticaret merkezince de yapılan açıklamada tüm finans kuruluşlarının 4 Rus bankasıyla çalışmasının yasaklanacağı belirtilerek, bu bankalar ile mevcut anlaşmaları olan şirketlerin ise varlıklarını dondurması gerektiği kaydedildi.
8.25 Rusya geçici ateşkes ilan etti
Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün Moskova saatiyle 10.00'dan itibaren Rus tarafı sessizlik rejimi ilan ediyor ve Mariupol ve Volnovakha'dan sivillerin çıkışı için insani koridorlar açıyor" denildi. Açıklamada ayrıca insani koridorlar ve çıkış güzergahları konusunda Ukrayna tarafı ile mutabakata varıldığı da ifade edildi.
07.39 Belarus'tan 'yaptırımları durdurun' çağrısı
Belarus, Batılı politikacılara ve parlamenterlere Minsk'e karşı yaptırımları uygulamaktan vazgeçmeleri çağrısında bulundu.
07.27: Rusya, Facebook'u ve diğer bazı web sitelerini engelledi.
Moskova, BBC, Bloomberg ve diğer yabancı medya kuruluşların haber yapmalarını askıya almaya karar verdi.
07.18: Nükleer ajansın eski başkanı, "nüfusa çok kötü zarar vermek için tasarlanmış bir saldırısı" dedi.
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın eski müdürü Robert Kelly, tesise yapılan saldırının felaket tehdidinin küçümsediğini ve ciddi bir nükleer kaza riski küçük olsa da, tesise yapılan saldırının yalnızca Ukrayna halkına zarar vermek için tasarlandığını söyledi.
06.56 CNN VE Bloomberg yayınlarını durdurdu
ABD Merkezli yayın kuruluşları CNN ve Bloomberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna’daki savaşa ilişkin "sahte bilgi yayanlara" 15 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının ardından Rusya'daki faaliyetleri askıya aldıklarını duyurdu.
04.00: Moody's Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Ukrayna'nın kredi notunu "B3"ten "Caa2"e düşürdü. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının Ukrayna'nın borcunu ödeme kabiliyetini zedeleyeceği belirtilen açıklamada, savaşın Ukrayna'nın üretim kapasitesinde hasar yaratması nedeniyle ekonomik ve mali gücü üzerinde ciddi etki yaratacağı ifade edildi.
03.25: İtalya, Rus Oligark'ın lüks yatına el koydu
İtalya, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sebebiyle Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yaptırımlar çerçevesinde, Rusya'nın en zengin iş adamlarından Aleksey Mordaşov'a ait 65 milyon euro'luk lüks yata el koydu.
03.10: Ukrayna Parlamentosunun silah desteğine olumsuz yanıt veren Meksika, sadece insani yardımda bulunacağını bildirdi.
Ulusal Saray'daki günlük basın toplantısında konuşan Andres Manuel Lopez Obrador, Rusya-Ukrayna savaşında çözümün diplomasiden geçtiğini savunarak "Biz hiçbir yere silah göndermiyoruz, biz barışçılız. Vatandaşlara koruma ve insani yardım yapılacak." ifadelerini kullandı.
02.51: Rus sabotaj grubu gazetecilere ateş açtı
Kiev'e giden Sky News ekibine Rus sabotaj grubu tarafından ateş açıldı. O anlar kameralara da yansıdı.
01.55: Tunus Dışişleri Bakanı Osman el-Cerendi, Ukrayna'da yaşanan krizin en ideal çözümünün diyalog ve müzakere yolu olduğunu belirtti.
00.49: Ukrayna'da hükümetin siber güvenlik yetkilileri, dünyanın dört bir yanından binlerce gönüllü hacker ve IT uzmanının Ukrayna'nın savunmasına yardım etmek için bir araya geldiği ve Rus organizasyonlarına siber saldırılar düzenlediğini açıkladı.
00.41: CNN, Rusya’daki yayınını durdurduğunu duyurdu CNN’nin açıklamasında, “Rusya’da yayınını durduruyoruz, aynı zamanda mevcut durumu ve sonraki adımlarımızı değerlendirmeye devam edeceğiz” ifadesine yer verildi.
23:04 4 Mart 2022 Rusya sosyal medya yasağına Twitter ve YouTube'u da ekledi
Kulislerde bunlar konuşuluyor: İşte silah bırakan PKK'lılara uygulanacak 4 adım
FİFA Trump'a barış ödülü verdi
Gitmeyi başarabilirsek: 2026 Dünya Kupası’ndaki rakiplerimiz belli oldu
Edirne merkezli nefret operasyonda 6 öğrenci tutuklandı
Yolu kesip MHP ve çözüm sürecini protesto eden polis jet hızıyla görevden alındı!
Almanya'da koalisyon direkten döndü!