Saadet Taşçı, yaşanan kaçırılma olayını ve o anlarda neler yaşadıklarını anlattı

Kenya’da BM koruması altında olan ve aralarında kadınlarla çocukların da bulunduğu 7 Türk vatandaşı, bu sabah farklı noktalarda eş zamanlı olarak kaçırıldı.

Eşi Alparslan Taşçı ile birlikte kaçırılan ve daha sonra serbest bırakılan Saadet Taşçı, yaşanan kaçırılma olayını ve o anlarda neler yaşadıklarını anlattı. Taşçı, eşinin durumu hakkında endişeli olduğunu söyledi ve yetkililere yardım çağrısı yaptı.



Saadet Taşçı'nın açıklamaları şu şekilde:

'2016'dan beri Kenya'da yaşıyoruz. Bugün ehliyetimi almak için gittiğimiz bir resmi kurumun bahçesinden, ellerinde Kalaşnikof tüfek olan 4 maskeli kişi tarafından kaçırıldık.

Büyük siyah bir jip'e bindirildik. Araçta hemen gözlerimizi bağlayıp telefon, cüzdan, saat, ayakkabı gibi tüm eşyalarımızı aldılar ve kelepçelediler.

Yaklaşık 1 saat sonra beni ve eşimi ayrı araçlara bindirdiler. Kendisinden haber alamıyorum ve hayatından endişe duyuyorum.

Beni bindirdikleri araçta 4 kişi vardı ve 6.5 saat dolaştırdılar.

2018'den beri BM  korumasındayız. 2024'te pasaportlarımızı almıştık.

Biz Kenya Hükümeti ve BM'nin koruması altında güven içinde yaşıyorduk. Ta ki bugünkü kaçırılma olayına kadar.

Bugün kaçırılan herkes, Kenya'ya çok büyük hizmetlerde bulundu. Özellikle yardım faaliyetlerinde gönüllü olarak çalışmış insanlar.

Kaçırılan herkesin güven içinde yuvalarına dönmeleri için gerek Kenya Hükümeti'nin gerek BM yetkililerinin ellerinden gelen çabayı göstermelerini bekliyoruz.

KAÇIRILAN ÇOCUK ANLATTI

Kaçırılan 17 yaşındaki Abdullah Genç ise şunları anlattı: “Sabah anne ve babamla birlikte arabayla okula giderken yolun daraldığı bir yerde bir araba sıkıştırıp ön taraftan vurarak bizi durdurdu. Arabadan inen 4 silahlı kişi babamı ve beni aldı, annemi bıraktı. Sonra beni de bıraktılar.”

BAŞIMIZA ÇUVAL GEÇİRDİLER

İngiliz vatandaşı olan Türk asıllı Necdet Seyitoğlu ise silahlı kişilerce kaçırıldıktan sonra başına bir çuval geçirilip 4 saat uzaklıkta bir yere götürüldüklerini söyledi. Seyitoğlu İngiliz vatandaşı olmasını sağlamasına rağmen bilgisayarına el konduğunu yaşadıklarının hukuki olarak takipçisi olacağını açıkladı.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARI HAYDUTLUĞU ANLATTI

18 Ekim 2024 Cuma sabahleyin iki çalışma arkadaşımız (Öztürk Uzun) evlerinden çıkmış ve ofise giderken yolda araçları durdurulmuş ve kaçırılmış. Arkadaşlar işe gelmeyince kendilerini telefonla aradık ama ulaşamayınca polis karakoluna gittik. Polisler bize “arabalarını bir yerde bulduk ve aldık ama nerede olduklarını biz bilmiyoruz” dediler.

Diğer bir arkadaşımız Mustafa Genç, eşi ve yanında lise sonda okuyan oğlu ve iki küçük ilkokul öğrencisi çocuğuyla beraber arabayla giderken 5 silahlı adam arabayı durdurmuş, yüzleri maskeli sivil kıyafetli kişiler oğluyla beraber kaçırmışlar.

Diğer arkadaşımız Necdet Seyitoğlu yolda giderken yine arabayı durdurup kaçırılmışlar ama biz nasıl kaçırıldığının detaylarını bilmiyoruz. Ancak polis karakoluna gittiğimiz zaman onun arabasının orada olduğu bilgisi polisler bize verdi. Kenya medyasına konuşması bekleniyor.

Diğer bir arkadaşımız Alparslan Taşçı eşi ile ehliyet sınavına gitmişler. Yetkililer imtihan salonundan bu 2 kişiyi kelepçeleyerek götürmüşler. Salondaki yetkililer bu kişilere “siz kimsiniz, tutanak imzalamadan biz bu kişileri size veremeyiz” diyorlar. Bu adamlar da tutanağı imza atıp, ‘biz istihbarattanız’ diyorlar.



18 Ekim 2024 18:45
DİĞER HABERLER