Sabıkası nedeniyle iş bulamamaktan yakınıyor

Sabıkası nedeniyle iş bulamamaktan yakınıyor
Malatya'da mahkemenin hakkında verdiği hükümle cezaevinde yatan Mehmet Aluç, tahliye olduktan sonra sabıkası nedeniyle iş bulamıyor. Evli ve 2 çocuk babası olduğunu belirten Aluç, yetkililerden destek bekliyor.

Battalgazi ilçesi Toygar Mahallesi'nde yaşayan 35 yaşındaki Mehmet Aluç, 3 yıl önce karıştığı olay nedeniyle hapis cezası alarak cezaevine girdi. Geçen yıl Ağustos ayında infazını tamamlayan Aluç, cezaevinden çıktı. Ancak çıktıktan sonra sabıkası nedeniyle iş bulamama sıkıntısıyla karşılaştı. Gittiği her kapı yüzüne kapanan 2 çocuk babası adam, ailesinin geçimini sağlayamamaktan, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamamaktan yakınıyor.

Aluç, "Kavgadan dolayı cezaevine düştüm. 2014'ün Ağustos ayında çıktım. Eski mahkum olduğumuz için bana kimse iş vermiyor. İŞKUR'a gidiyorum ama oradan da sonuç alamadım. Ben iş istiyorum. Her insan hayatında hata yapabilir. Hatasız kul olmaz. İş talebinde bulunduğum kişiler eski mahkum olduğum için kuşkuyla bakıyorlar. Bütün yetkililerimize, milletvekillerimize seslenerek iş istiyorum. Çocuklarımın istediklerini alamıyorum. Onlar okula gidiyor, arkadaşları bir şeyler alıyor çocuklarım alamıyor. Bana söylüyorlar. Para veremiyorum. Alamıyorum istediklerini. Bir baba olarak kahroluyorum. Evimin ihtiyaçlarını da karşılayamıyorum. İlgili yerlere gidiyorum. Adamın olmazsa bir işe giremezsin diyorlar. İş bulamadığım için olumsuz davranışların içine de girebiliriz." diye konuştu. CİHAN
10 Kasım 2015 14:06
DİĞER HABERLER