Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bildiriye imza atan akademisyenlere tepki gösterdi.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, temaslarda bulunmak üzere Sivas'a geldi. Bir otelde basın mensupları ile bir araya gelen Metin Memiş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Memiş, konuşmasına Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek başladı. "Ülkemizde teröre karşı mücadele noktasında başlatılan önemli bir süreci yaşıyoruz." diyen Genel Başkan Memiş, şöyle devam etti: "Bu süreç içerisinde de katil terör örgütünün hain saldırıları ve kalleşçe pusuları ile maalesef karşı karşıya kalıyoruz. Bu arada görüyoruz ki terör örgütünün hedefinde sivil vatandaşlar var, çocuklar var, yaşlılar var. Dolayısıyla orada kendi egemenliklerini sürdürmek için her türlü yola başvurdular. Hendekler kapanmaya başladı, bombalara başvurdular. Bombalarla kalleşçe saldırılar düzenliyorlar."
Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş, Güneydoğu'daki olaylarla ilgili bildiriye imza atan bin 128 akademisyenin terör örgütünü masum gösterme çabası içine girdiğini öne sürerek, medyayı da eleştirdi.
Geçen hafta bölgeyi ziyaret ettiğini aktaran Metin Memiş, şunları kaydetti:
"Cizre Devlet Hastanesi'nde maalesef şu anda hasta sayısı çok fazla değil. Çünkü hastaneye 22 adet roket isabet etmiş, o roketlerden bir tanesi kapalı alan olan aslında dışarı açık olmayan doktorlarımızın dinlendikleri odaya isabet etmiş ve camdan içeriye girmesine rağmen içeride patlamadığından dolayı can kaybı yaşanmamış. Ancak orada şunu tespit ettik; sağlık çalışanlarının elbette güvenlik endişeleri var. Fakat umutlular ve o umutlarıyla birlikte o bölgenin halkına görevlerinin vermiş olduğu şerefle birlikte orada millete, vatandaşa sağlık hizmetine devam ediyorlar. Oradaki arkadaşların haklarıyla ilgili ve can güvenliklerinin sağlanması ile ilgili taleplerini dinleyerek bakanlığa ilettik"
Sağlıkta şiddet ile ilgili Meclis'ten çıkan yasa ile hapis cezası uygulanmasıyla ilgili sıkıntılar yaşandığını da dile getiren Memiş, "Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasıyla ilgili kanun maddesi çıkarılmıştı. Ancak bugün savcı ve hakimlerimiz bu kanunu uygulamıyor. Sağlık çalışanlarımız hasta yakınlarının şiddeti yanında terör şiddetine de maruz kalırken biz bu kanun maddesinin bir an önce uygulanmasını talep ediyoruz." dedi. CİHAN