'Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi' Ankara'da tanıtıldı

'Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi' Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tanıtıldı. 2018 yılında kadar bir milyon bisikletin dağıtılacağı proje kapsamında artan obezite sorununun önüne geçilmek hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik' Projesi Lansmanı'nda konuştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen proje tanıtım programında Erdoğan, futbola ilkokul yıllarında başladığını anlattı. Yoğun programına rağmen hala sporla iç içe yaşayan birisi olarak projeyi desteklediğini ifade eden Erdoğan, sigaraya karşı verdiği mücadeleden de örnekler vererek bahsetti. Sağlıklı yaşamın bir hayat biçimi olduğunu kaydeden Erdoğan, sağlıklı yaşamın unsurlarına yabancı bir millet olmadığımızı söyledi. Hastalık gelmeden sağlığın kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Erdoğan, nüfusun yüzde 80'inin artık şehirde yaşadığını ve bu insanların çoğunluğunun spora gerekli hassasiyeti göstermediğini söyledi.

'GENÇLERİN DÖRTTE BİRİNDE KİLO SORUNU VAR'

"Ülkemizdeki 6-18 yaş grubu bireylerin neredeyse dörtte birinde kilo problemi var. Daha ileri yaş gruplarında durum daha vahim. İnşallah bu tür kampanyalarla hem yeni nesillerde hem yetişkinlerde obezite sorununun daha ileri boyutlara ulaşmasını engelleyeceğiz." diyen Erdoğan, 2018 yılına kadar Sağlık Bakanlığı tarafından 1 milyon bisikletin dağıtılacağını anlattı. Dağıtılacak bisikletlerin nerede kullanılacağının da önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, bisiklet yolları hususunda belediyelerin çok ciddi eksikliğinin bulunduğunu belirtti. CİHAN
01 Ekim 2015 14:13
DİĞER HABERLER