Sağlıkta yaşanan skandallar Meclis gündemine taşındı

Sağlıkta yaşanan skandallar Meclis gündemine taşındı
Sağlıkta yapılan reformlar bir bir erirken üstüne bir de skandallar eklenmeye devam ediyor.

Ülkemizde gün geçmiyor ki yeni bir skandal, insan hayatına verilmeyen değerin bir örneği ortaya çıkmasın. Kırklareli'nde ikamet eden 52 yaşındaki İbrahim Aydoğduoğlu'na, uzun süre önce başlayan uyku bozukluğu rahatsızlığı tedavisi için gittiği hastaneden uyku testi için 2 yıl sonrasına randevu verilmesi meclis gündemine taşındı.

İstanbul Milletvekili Dr. M. Sezgin Tanrıkulu konuyu Meclis gündemine taşıdı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemiyle yazılı bir soru önergesi hazırladı.

İşte Tanrıkulu'nun sunduğu önerge:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Dr. M. Sezgin Tanrıkulu İstanbul Milletvekili, Kırklareli'nde oturan 52 yaşındaki İbrahim Aydoğduoğlu'ya, 2 yıl önce başlayan uyku bozukluğu rahatsızlığının tedavisi için gittiği Namık Kemal Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Hastanesi Uyku Bozukluğu Merkezi'nden, cihazla yapılan uyku testi için 19 Mayıs 2017 tarihine randevu verildi.

Bu bağlamda;

1-Kırklareli'nde oturan 52 yaşındaki İbrahim Aydoğduoğlu'ya, uyku bozukluğu rahatsızlığının tedavisi için gittiği Namık Kemal Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Hastanesi Uyku Bozukluğu Merkezi'nden, cihazla yapılan uyku testi için 19 Mayıs 2017 tarihine randevu verildiği iddiası doğru mudur?

2-İdda doğru ise uyku bozukluğu hastası İbrahim Aydoğduoğlu’ya 2017 yılına randevu verilmesinin nedeni nedir?

3-Türkiye genelinde 2010-2015 yılları arasında uyku bozukluğu rahatsızlığı ile kamu hastanelerine başvuran vatandaş sayısı kaçtır? İllere göre dağılımı nedir?

4-Kırklareli'nde 2010-2015 yılları arasında uyku bozukluğu rahatsızlığı ile kamu hastanelerine başvuran vatandaş sayısı kaçtır?

5-Bakanlığınız Kırklareli’nde uyku bozukluğu rahatsızlığı ile ilgili sağlık ihtiyacını neden planlamamıştır?

6-Sağlık Bakanlığı yetkilileri Twin Towers binasını kiralarken hastane olmaya uygun bir bina olmadığını nasıl tespit edememiştir? Bu binanın aylık kira bedeli ne kadardır? Bu binanın sahipleri kimlerdir? Bu kiralama sonucunda devletin uğradığı zarar ne kadardır? Sorumlular hakkında adli ve idari soruşturma açılmış mıdır?

7- Kırklareli'nde 2010-2015 yılları arasında uyku bozukluğu rahatsızlığı ile kamu hastanelerine başvuran vatandaşlar ne kadar sürelerde sağlık hizmeti almıştır?

8-Kamu hastanelerine başvuran vatandaşlara 3 aydan uzun süreli randevu verilen hastalıklar hangileridir?

9- Türkiye genelinde Kamu hastanelerine başvuran vatandaşlara 3 aydan uzun süreli randevu verilen hastalıklar hangileridir? Bölümlerine göre dağılımı nedir? İllere göre dağılımı nedir?

09 Mart 2015 10:53
DİĞER HABERLER