Türkiye'yi sarsan on binlerce kişinin yaşamını yitirdiği depremlerin üzerinden geçen zamana rağmen çatır ihtiyacının giderilmemesine ilişkin tartışmalar sürerken Kızılay'da skandalı patladı. Depremden etkilenen vatandaşlar soğuk havayı dışarda geçirirken Kızılay'ın Ahbap'a çadır satması tepki topladı.
Derneğin Kurucu Başkanı Haluk Levent'in de Kızılay’dan 2 bin 50 adet çadır satın alındığını doğrulaması üzerine skandal Türkiye gündemine oturdu. Kar amacı gütmeye başlayan Kızılay’ın depremde yaraları sarmaya çalışan STK’lara çadır satması büyük tepkilere neden oldu.
Levent’in katıldığı bir TV programında Kızılay’dan barbunya ve kuru fasulye de satın alması tepkilerin daha da büyümesine sebep oldu.
Oyuncu Şahan Gökbakar da duruma iğneleme yaparak Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın fotoğrafını Twitter hesabından “Barbunya kaça?” notu ile paylaştı.
AYM, OHAL hükümlerini iptal etti, TMSF ve Varlık Fonu’nun yetkileri tırpanlandı
Gündemden düşmeyen ölümde şok iddia: 'Güll'nün itildiği görüntüler ortaya çıktı'
Tepkiler AKP'ye geri adım attırdı: Üst düzey bürokrata seyyanen zam düzenlemesi çekildi
Eurovision'da kriz: İsrail'e izin verildi, 4 ülke yarışmadan çekildi
Rusya'dan Almanya'ya: Siz oyunda değilsiniz
Belediyelere atanan kayyım uygulaması kalkıyor mu? Komisyon'da AKP'li üyeden 'düşsün'talebi geldi