BURSA (CİHAN)- Bursa'da ev telefonundan arayarak kendisini polis olduğunu söyleyen kimliği belirsiz kişinin 'Kimlik bilgilerini terör örgütü kullanıyor' sözüne inanan bir vatandaş, 50 bin doları yol kenarına bıraktı. Bununla da yetinmeyen sahte polis, aynı kişiden 17 bin 800 lirayı da verilen hesap numarasına yatırmasını istedi. İkinci kez hataya düşen vatandaş, dolandırıldığını anlayınca polis merkezinin yolunu tuttu.
Beşevler Şehit İsmail Özbek Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden A.Ö., ev telefonunu arayarak, kendisini polis olarak tanıtan şahısların yönlendirmesi ile bir poşet içerisine koyduğu 2 adet ortalama 30 gramlık üçlü burma altın bilezik, 14 adet tam altın, 2 adet yarım altın ile yarım metre uzunluğunda baklava dilim desenli altın zinciri dış kapının önüne bıraktığını söyledi. A.Ö., kapı önüne gelene uzun düz saçlı, 30 yaşlarındaki bir kişinin poşeti alarak uzaklaştığını kaydetti.
Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne gelen M.K.K. isimli vatandaş da sahte polis tarafından dolandırıldığını belirtti. Olayla ilgili ifade veren M.K.K., "Telefonumdan arayan kişi, 'Ben polisim, Bursa Osmangazi Emniyet Müdürlüğü'nden arıyorum. Sizin hattınıza açılmış kredi kartları ve telefon hatları var, bu çeteyi savcı takip ediyor' dedi. Ben de korktuğum için verilen hesap numarasına bin 490 lira ve sonrasında 600 lira yatırdım." diye konuştu.
DOLANDIRICIYA, 'ŞİMDİ 155'İ ARIYORUM' DEYİNCE DOLANDIRILMAKTAN KURTULDU
Osmangazi ilçesinde ikamet eden N.A. da ev telefonunu arayan ve kendisini polis olarak tanıtan şahsın kuyumcu soygunu yalanına kanarak verilen hesap numarasına 350 lira yatırdığını söyledi.
Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği'ne gelen F.Ö. ise gizli numaradan aranarak kendisini 'dolandırıcılık masasından Başkomiser Serdar' diye tanıtan bir şahsın anlattıkları üzerine dolandırıldığını anlayarak 155 Polis İmdat Hattı'nı aradığını söyledi. N.A., başına gelenleri şöyle anlattı: "Beni arayan sahte polis, 6 aydır başkasının hesabıma girdiğini söyledi. Kendilerinin bu şahsı yakaladıklarını, bir dizi soru soracağını ve telefonu kapatmamam gerektiğini dile getirdi. 'Biz senin evindeyiz, eşin yanımızda, sana ne söylersek onu yap.' dedi. Ben de '155 hattını arıyorum, ne yaparsanız yapın' dedim. Bu esnada sahte polis telefonu kapattı."
BU DA OLDU, 50 BİN DOLARI YOL KENARINA ATTI
Bursa Emniyet Müdürlüğü Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne başvuran M.A., sahte polislerin yönlendirmesiyle 50 bin dolar ile 17 bin 800 lirayı yatırdığını söyledi.
Olayla ilgili ifade veren M.A., "Evimin sabit numarasını arayan şahıs, emniyet müdürlüğünden aradığını, kimlik bilgilerimin terör örgütünün eline geçtiğini söyledi. Bu gelişme üzerine bankada bulunan paramı çekmemi, ilk etapta bankada bulunan 50 bin dolarımı Gemlik'te yol kenarına bırakmamı istedi. Parayı belirtilen yol kenarına bıraktım. Telefonu sürekli meşgul tutan sahte polisin anlattıklarına inanarak 17 bin 800 lirayı da verilen hesaba yatırdım." dedi. M.A.'nın müracaatı üzerine Cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı. CİHAN