Saldırıya uğrayan Türk kökenli Alman askere destek

Alman Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Türkiye kökenli Alman askerine yönelik ırkçı saldırıya tepki gösterdi. Askerlerin kökeninin görev için önemli olmadığını vurguladı.

Alman Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Türkiye kökenli Alman askerine yönelik ırkçı saldırıya tepki gösterdi. Askerlerin kökeninin görev için önemli olmadığını vurguladı.

Karrenbauer, başkent Berlin’de Alman Ordusu üniforması üzerindeyken Pazartesi günü iki kişinin saldırısına uğrayan 25 yaşındaki Türk kökenli askere destek açıklaması yaptı.

"SALDIRILARA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ"

2021 yılında Merkel’in yerine geçmesi beklenen ve iktidardaki Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisinin lideri Karrenbauer, Alman ordusunun askerlerine yapılan bu tür saldırılara müsamaha göstermeyeceklerini vurguladı.

Alman Bakan, yabancı kökenli Alman askerlerin Almanya’ya hizmet ettiğini, toplumun saygısını ve takdirini kazandığını vurguladı. 

Askerlerin kökeninin görev için önemli olmadığını vurgulayarak, “Çeşitlilik gücümüzdür.” dedi.

SALDIRI TÜRK KÖKENLİ KİŞİLERİN DE YOĞUN OLARAK YAŞADIĞI NEUKÖLN SEMTİNDE GERÇEKLEŞTİ

Berlin Polisi, 25 yaşındaki Türk asıllı Alman askere arkadan yaklaşan 2 kişinin “Alman askeri üniformasını giymeye hakkın yok” diyerek saldırdıklarını kaydetti. 

Berlin Polisi sözcüsü Martin Halweg, saldırının Türklerin yoğun olarak yaşadığı Neuköln semtinde gerçekleştiğini ve saldırganların askere arkadan yumruk ve tekmelerle saldırdığını belirtti.

Saldırganların bu sırada askere, “Sadece Almanların bu üniformayı giymeye hakkı vardır.” dediği belirtildi. 

Saldırının akabinde  Türk asıllı Alman askerin bacağındaki yaralar sebebiyle hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi. 

Kaçan saldırganları yakalamak için Berlin Polisi'nin araştırmalarını sürdürdüğü bildirildi.

05 Eylül 2019 00:08
DİĞER HABERLER