Samanyolu Haber'den ses getirecek özel dosya!

Samanyolu Haber'den ses getirecek özel dosya!
Baraja Akan Yol[suzluk]lar belgeseli, milyarlarca dolarlık bir hayal kırıklığını anlatmak için bu akşam 22.00'da Samanyolu Haber TV de...
Türkiye onlarca yıl devam eden büyük projeler ülkesi... Bu büyük, çılgın projeler uzadıkça uzar, maliyetler de yükseldikçe yükselir, milletin cebinden milyonlarca, milyarlarca lira çıkar. Yol, su ve elektrik olarak döner denen o vergiler var ya, o vergiler bu tür projelerde heba olur gider. İşte böylesine büyük bir projede perde arkasında yaşananlar, Samanyolu Haber TV de önemli bir belgeselle gündeme taşınıyor.

Artvin’de Çoruh vadisinde çok da büyük olmayan Çoruh nehrinde inşa edilen Deriner Barajı, en baştan itibaren enteresan istismarlarla yükseliyor. Projenin kabul edilişi, geç başlaması, sonrasında yolların baraj maliyetine baraj birim fiyatlarıyla eklenişi, yolların ihalesiz verilişi, projenin sürekli değiştirilerek her seferinde üst rakam sınırlarının zorlanması, sürenin uzaması Deriner Barajını dünyanın en pahalı barajlarından birisi haline getiriyor.

Samanyolu Haber TV belgesel ekibi durumu yerinde inceleyip, yolsuzluğun boyutlarını, barajın çevreye olan etkilerini, yok olan köylerde yaşananları gözler önüne seriyor.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Veysel Karani Gümüşdereli’nin üstlendiği Baraja Akan Yol[suzluk]lar belgeseli, konusunun uzmanlarıyla birlikte meseleyi değerlendiriyor. Ayrıca köyleri ile birlikte bütün geçmişlerinin suya gömülmesini izleyen, yıkımı adım adım yaşayan bölge halkının durumlarını mercek altına alıyor... Belgesel, Deriner Barajı özelinde, bir bütün olarak Çoruh vadisine yapılan diğer barajların olumsuz etkilerini de ortaya çıkartıyor. Ve “Deriner barajı gerçekten yeterli ve ucuz elektrik üretebilir mi” sorusuna da cevap arıyor.

Baraja Akan Yol[suzluk]lar belgeseli, milyarlarca dolarlık bir hayal kırıklığını anlatmak için bu akşam 22.00 da Samanyolu Haber TV de...


Deriner Barajı'nın yolsuzluklarla dolu hikayesi |


SAMANYOLU HABER TV

26 Mart 2015 14:56
DİĞER HABERLER