Sanatçı Nigar Uluerer, Bodrumda toprağa verildi

Sanatçı Nigar Uluerer, Bodrumda toprağa verildi -Geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Uluerer, Bodrumda son yolculuğuna uğurlandı
MUĞLA (A.A) - Bodrumda geçirdiği rahatsızlık sonucu 87 yaşında yaşamını yitiren Türk Sanat Müziği sanatçısı Nigar Uluerer, Bodrumda toprağa verildi.
     Uluerer için Bodrum Belediye Meydanındaki Adliye Camisinde tören düzenlendi. Törene Uluererin ailesi ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sanatçı arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
     Tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocadon, bu sene Türkiyede çok acılar yaşandığını söyledi.
     Uluereri annesi gibi sevdiğini dile getiren Kocadon, Nigar hanım bende çok farklı yeri olan bir büyüğümdü. Kendisini annem gibi seviyordum. Her zaman yanımızda olmuştu. Son zamanlarda hayvan severlere vermiş olduğu gönüllü destek, onları sahiplenmesi çok güzeldi. Bir zamanlar Türkiyeye damgasını vuran bir sanatçımızdı. Sanat camiasının ve Bodrumun başı sağ olsun dedi.
     Uluererin arkadaşlarından Rüya Özbilen ise çok üzgün olduklarını belirterek, Kendisi ile en son İzmirdeki hastaneden evine geldiği zaman görüşmüştüm. Hep haberlerini aldık ama yoğun bakımda ziyaret edemedik diye konuştu.
     Sinema sanatçısı Melek Görgün de Türkiyenin çok değerli ve önemli bir sanatçısını kaybettiğini anlatarak, Yeri doldurulamaz bir kişiydi. Türkiyenin başı sağ olsun şeklinde konuştu.
     Bodrum İlçe Müftüsü Emin Arık, öğle namazını müteakiben cenaze namazını kıldırdı. Arık, cenaze namazından sonra cemaate hitaben yaptığı konuşmada, Uluererin çok önemli bir kişi olduğunu, kendisini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diledi.
     Daha sonra vatandaşların omuzlarında cenaze aracına konulan Uluererin cenazesi, Karaburgaz Mezarlığında toprağa verildi.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
03 Nisan 2013 14:59
DİĞER HABERLER