Sanayiciler çözüm üretecek hükümet istiyor

Sanayiciler çözüm üretecek hükümet istiyor
Genel seçimden önce siyasi parti temsilcileriyle biraraya gelerek ekonomi politikalarını dinleyen Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) üyeleri, sıkıntılarına çözüm üretecek bir hükümet kurulmasını istiyor. Kemalpaşa Ramada Oteli'nde düzenlenen toplantıda MHP 2. bölge 1. sıra adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu ile biraraya gelen KESİAD üyeleri, ekonomi politikalarını dinlerken sorularına da cevap alma imkanı buldu.

Toplantının açılışında konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, sanayiciler olarak ekonominin geleceğinden endişeli olduklarını, büyüme hızının çok düştüğünü ve ihracatın her ay gerilediğini söyledi. Öztaş, "Ülke olarak siyasi ve sosyal alanda olduğu gibi ekonomik bakımdan da zor bir dönemden geçmekteyiz. Tüm güçlüklere rağmen umut ve heyecanla ülkesi adına katma değer üretmeye çalışan biz sanayicilerin sorunları dağ gibi büyüdü. Biz üretime destek verilmesini istiyoruz. Katma değerli büyüme için ar-ge'ye destek bekliyoruz. İthalatın değil, üretimin cazip hale getirilmesini arzuluyoruz. Seçimden sonra sorunlarımıza çözüm üretecek hükümet kurulmasını istiyoruz. Yapısal reformların artık hayata geçirilmesini bekliyoruz." dedi.

'PRİM YÜKÜ AZALTILACAK, YATIRIMLARDA KDV ALINMAYACAK'

Türkiye ekonomisinin, makroekonomik göstergelerde ifade edilen iyileşmelerin aksine oldukça kırılgan bir yapıya sahip olduğunu ve gelecekten endişe duyulduğunu söyleyen MHP adayı Tanrıkulu ise ekonominin can damarlarını oluşturan işletmelerin, bir taraftan küresel rekabetle başetmek zorunda kaldığını, bir taraftan kamudan yeterli teşvik ve destek almamaktan ve finansmana ulaşımdaki güçlüklerden şikâyetçi olduğunu kaydetti. Türkiye'de sanayi üretiminin 2002 yılından bu yana düştüğünü, 2002 yılında yüzde 9,4 olarak devrettikleri sanayi üretimindeki artış hızının 2014 yılında 3,5'e gerilediğini aktaran Tanrıkulu, şöyle konuştu: "MHP iktidarında, ülkemizin 21. yüzyılda dünya pazarlarında arzulanan yerini alabilmesini teminen, rant ekonomisinden yatırım, üretim ve ihracat artışına dayalı bir ekonomiye geçilecek, dünya fiyatlarında ve kalitesinde daha çok üreten ve sanayileşme sürecini dünya şartlarına uygun bir ekonomik model anlayışıyla sürdürmeyi ilke edinen yeni bir sanayileşme dönemine girilecektir. KOBİ'lerin üretiminin devamlılığını temin etmek için vergi oranlarında indirim yapılacaktır. Bu bağlamda KOBİ'lerin yenileme amacıyla yapacakları makine, teçhizat ve donanım yatırımlarından KDV alınmayacaktır. Türkiye Kalkınma Bankası, yeniden yapılandırılarak KOBİ finansmanında etkili bir şekilde kullanılacaktır. KOBİ'lerin bankalardan daha fazla kaynak kullanmasını teminen, Kredi Garanti Fonu sisteminin kaynaklarının mevcut halinden daha fazla olması sağlanacaktır. Bu fon ve risk sermayesi sistemi etkin hale getirilerek, KOBİ'lerin teminat sorunları da çözülecektir. İstihdam üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik primi yükü azaltılacaktır." CİHAN
04 Haziran 2015 10:53
DİĞER HABERLER