Savcı, kumpas dediği davanın içine bakmamış bile

Savcı, kumpas dediği davanın içine bakmamış bile
Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin tutuklandığı Tahşiye davasında hukuk skandalları bitmek bilmiyor. Savcı Hasan Yılmaz'ın hazırladığı kendi iddianamesi, soruşturmanın nasıl başladığını gözler önüne serdi. Savcı kumpas dediği asıl Tahşiye davası dosyalarını görmemiş bile.

Savcı Hasan Yılmaz'ın, mağdur edildiği öne sürülen El Kaide'nin Türkiye yapılanması olduğu iddia edilen Tahşiye grubuyla ilgili halen devam eden yargılama dosyasını dahi görmeden soruşturma başlattığı ortaya çıktı.


Savcı Yılmaz, (14 Aralık medya operasyonundan 3 hafta önce) 25 Kasım 2014 tarihinde, asıl Tahşiye davasının görüldüğü Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe yazarak halen devam eden mahkeme dosyasını istedi. Ancak Mahkeme, 9 Mart 2015'te Savcı Yılmaz'a verdiği cevapta dosyanın Yargıtay'da olduğunu belirterek bu talebi geri çevirdi.





SAVCI DOSYAYI DAHİ GÖRMEMİŞ, ÜSTELİK BUNUN BELGESİNİ KENDİ ELİYLE İDDİANAMEYE KOYMUŞ

Söz konusu yazışmalar, savcı Yılmaz'ın Tahşiye grubuyla ilgili dava dosyasını görmeden yani hayali dosya üzerinden harekete geçtiğini gözler önüne serdi. Yılmaz'ın dosyasını görmeden kumpas ilan ettiği El Kaide'ye bağlı Tahşiye davasının yargılaması halen devam ederken Gazeteci Hidayet Karaca'nın da olmayan dosyayla tutuklandığı, üstelik soruşturma savcısının eliyle belgelendi. Savcı Hasan Yılmaz'ın yazdığı iddianamede bu yazışmalar herkesin erişimine açık bulunuyor








SAVCI HAYALİ BELGELERLE SORUŞTURMA YÜRÜTÜYOR 


Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran yaşanan hukuk skandalıyla ilgili Samanyolu Haber'e yaptığı açıklamada "Cumhuriyet Savcısı 25 kasım 2014 tarihinde Bakırköy'deki ana dosyadan tahşiye dosyasını istemiş, henüz dosya gönderilmemiş Cumhuriyet Savcılığına ve 25 mart 2015 tarihinde de dosya Yargıtay'da bulunduğundan dosyanın kendilerine gönderilmediğini içeren bir yazıyı bir dosya içeriğinde gördük. Bu durum cumhuriyet savcısının aslında kendisinde dosya olmamasına rağmen resmi kanaldan veya UYAP üzerinden fiziki olarak dosya kendisine gönderilmemesine rağmen hayali bir takım belgelerle hayali bir takım söylemlerle soruşturmayı yürüttüğünü biz anlamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.


Karaca'nın avukatı Fikret Duran, dosya eline geçmeden soruşturma başlatan savcının "Adil yargılamayı etkilemek" "masumiyet karinesini ihlal" ve "iftira" suçlarından yargılanabileceğini söyleyerek şöyle konuştu:
''Cumhuriyet savcısı böyle bir soruşturma başlatamaz. Bakırköy'deki ana dava yönünden adil yargılamayı etkilemekten yargılanır. Müvekkillerimiz yönünden masumiyet karinesini ihlal iftira hürriyeti tahditle yargılanır. Bu suçlarla ilgili gerekli girişimleri yapacağız.''

SAMANYOLUHABER.COM


26 Ekim 2015 12:19
DİĞER HABERLER