Sberbank uyardı: Rublede dalgalanma önümüzdeki yıllarda sürer

Sberbank uyardı: Rublede dalgalanma önümüzdeki yıllarda sürer
Rusya'nın en büyük bankası Sberbank CEO'su German Gref, petrol fiyatlarında istikrar olmaması nedeni ile rublenin önümüzdeki yıllarda dalgalanmaya devam edeceğini söyledi.

Bugüne kadar rublenin en hareketli döneminin yaşandığına dikkat çeken Gref, "Bizim buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. Maalesef ne olacağı ile ilgili tahminde bulunamıyorum. Çünkü ülkemiz büyük oranda hammadde fiyatlarına bağımlı…" dedi.

Vladivostok'da düzenlenen Ekonomik Forum'da basın mensupları ile bir araya gelen Gref, "Önümüzdeki dönemde petrol fiyatlarının eski yüksek seviyelerine gelmesi zor. Ancak yeni sert düşüşler de beklenmiyor. Ben kötümser değilim. Petrol varil fiyatları bizim için 50-60 dolar seviyesi memnun edici olur." değerlendirmesinde bulundu.

GELECEK YIL İLK YARIDA RUBLE DEĞERLENİR

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moyseyev ise rublenin gelecek yıl başından itibaren yükselebileceğini söyledi. Son 20 yıllık süre içinde yılın ilk yarısında rublenin her zaman güçlü olduğunun görüldüğünü belirten Moyseyev, "Şubat-Mayıs arası daha güçlü. Gelecek yıl için de bunun olmasının önünde engel yok… Petrol piyasasında yaşanan dalgalanma ruble tahminini zorluyor. Birkaç hafta içinde petrol fiyatları istikrara kavuşursa, ruble daha öngörülebilir olur." şeklinde konuştu.

Brent tip petrolün varili 50 dolar seviyesine çıkarken, dolar Rusya'da serbest piyasada 67 rubleye geriledi. Euro ise 75,2 rubleden alıcı buluyor.
CİHAN
03 Eylül 2015 17:32
DİĞER HABERLER