Sebahat Tuncel: Tayyip Erdoğan'dan hesap soracağız, rahat uyumuyor

Sebahat Tuncel: Tayyip Erdoğan'dan hesap soracağız, rahat uyumuyor
HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, 7 Haziran'da yüzde 10 barajını yıkarak Tayyip Erdoğan'dan hesap soracaklarını belirtip, "Tayyip Erdoğan şimdi o yüzden rahat uyumuyor." dedi.

Nevşehir'e bağlı Hacıbektaş ilçesinde katıldığı bir programdan, Kırşehir'e gelen Sebahat Tuncel, Kırşehir HDP Milletvekilliği seçim irtibat bürosu önünde yaptığı konuşmasına, "Kırşehir'deki halkımızda AKP hükümetinin baskıcı, faşizan yönetimlerinden bıkmış durumda 12 yıldır bu ülkeyi yönetenler, bize istikrar nedeniyle biz gerekliyiz, kadınlar için biz gerekliyiz, dindarlar için biz gerekliyiz diye 12 yıldır ülkeyi ne hale getirdiler" sözleriyle başladı.

Konuşmasını, "Her yerde diyorlar ki ekonomik durum çok iyi, istikrar var, aslında böyle olmadığını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Tarımı öldürdüler, hayvancılığı öldürdüler orta ölçekli esnaf dükkân kapatıyor neredeyse" sözleri ile devam ettiren Tuncel, "Gençlere istihdam yok, atanamayan öğretmenler diye bir durum var. Türkiye'de okumuş üniversiteyi bitirmiş ama şimdi iş için eylem yapıyor, emekliler emeğinin karşılığını alamıyor ya da birçok insan primini ödediği halde, yaşı dolmadığı için emekli olamıyor ama Tayyip'e gelince ya da Davutoğlu'na gelince ekonomi iyiye gidiyor." dedi.

'KENAN EVRENİN RUHUNU YAŞATAN TAYYİP ERDOĞAN'DAN HESAP SORACAĞIZ'

Konuşmasında sık sık Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'a yüklenen Tuncel, "Kenan Evren giderken kimse Allah rahmet eylesin. Hatta dediler ki, eceliyle öldü. Bu, Kenan Evren halka ne kadar zulüm etti değil mi? Türkiye halkların ne kadar zulüm etti. Şimdi bundan hesap sorma zamanıdır. Bu, yüzde 10 seçim barajı onun ürünüdür. Türkiye'de bu anayasa onun ürünüdür. YÖK, işte bu kırmızı kitap dedikleri hepsi onların ürünüdür. Şimdi biz var ya, 7 Haziran'da bu barajı yıkarak Kenan Evren'den hesap soracağız. Sadece Kenan Evren'den değil onun ruhunu yaşatan Tayyip Erdoğan'dan da. Tayyip Erdoğan şimdi o yüzden rahat uyumuyor. Gece gündüz kalkıp bize laf söylüyor. O yüzden sevgili arkadaşlar 7 Haziran akşamı başka bir Türkiye olacak. 8 Haziran sabahı herkes başka bir Türkiye'ye uyanacak. Ama şöyle bir şey yok tabi ki, bir seçimle devrim olmaz. 7 Haziran akşamına kadar biz demokratik siyasette ısrar edeceğiz ve kazanacağız. Bizim bu duruşumuz kazanıyor. O yüzden bu kadar öfkeliler. Durmadan seçim anketi yapıyorlar, ankette de ne hikmetse biz hiç yüzde 10'u aşmıyoruz."

'ARTIK HAKİMLERİ DE TUTUKLUYORLAR'

Asker devletinden polis devletine çevirdiniz ülkeyi, diyen Sebahat Tuncel, 'hukukun yerle bir edildiğini' söyledi ve "Artık hakimleri de tutukluyorlar, kimin hakimi olduğuna göre. İşte savcı, hakim, emniyet mensupları, hiç kimse artık birbirine güvenmiyor. Kimin ne olduğu belli değil. Bir bakıyorsunuz her gün biri bir başka nedenle tutuklanabilir. Buna son vereceğiz. Ama şunu unutmayın diktatörlük hayali kuranlara ya da diktatör olmak isteyenlere her zaman için halk hesap sormuştur. 7 Haziran da halkın hesap soracağını ifade etti.

DAHA ÇOK KÖMÜR DAĞITSINLAR DİYE İŞÇİLER ÖLDÜ

"Kendilerine zengin bir gelecek vaat ediyorlar. Tayyip Erdoğan o kadar ilginç ki, yetinmiyor kendine saray yapıyor ama Tayyip Erdoğan o sarayda otururken, işçiler yeraltında madenlerde ölüyor. 301 işçiyi Soma'da diri diri gömdüler. Tayyip daha çok zengin olsun diye, onlar seçim dönemlerinde daha çok kömür dağıtabilsinler diye. İşçileri güvencesiz çalıştırdılar, yaşam odaları olmadan çalıştırdılar. Hala da öyle yapıyorlar. Para, daha çok para, daha çok para ama kim için? Halk için, yoksul için, emekçi için değil. Tayyip ve saz arkadaşları için. Davutoğlu ve saz ekibi için daha çok zenginlik" sözleriyle konuşmasını sürdüren HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, 7 Haziran 2015 milletvekilliği seçimleri çalışmaları ile ilgili seçmenlerine gerçekleştirecekleri vaatlerini sıraladı. CİHAN
27 Mayıs 2015 20:59
DİĞER HABERLER