Seçim çalışması yapan HDP'liler saldırıya uğradı

Seçim çalışması yapan HDP'liler saldırıya uğradı
Çorum'da seçim çalışmaları kapsamında Alaca ilçesine giden HDP'liler saldırıya uğradı. Olayda HDP İl Başkanı Ali Akkaya ile birlikte 4 partilinin yaralandığı bildirildi.

Alaca ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan ve bildiri dağıtan HDP'liler bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda darp edilen İl Başkanı Ali Akkaya'nın kaşı açılırken, 3 partili de çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı.

Olayın ardından Çorum'a gelen HDP'liler, Bahabey Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Ali Akkaya, Alaca ilçe merkezindeki kahvehaneleri ziyaret ettikleri esnada saldırıya uğradıklarını ve darp edildiklerini söyledi. Akkaya, "Saldırı sonunda ben ve yanımızdaki 3 partili arkadaş darp edildi. Biz Alaca ziyaretimiz öncesinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne haber verdik ve bize Alaca'dan 2 polis eşlik etti. Polis yeterli tedbirleri alsaydı bu olay yaşanmayabilirdi. Buna rağmen biz olayın büyümemesi için gayret ettik. Daha büyük olaylar olabilirdi ama biz kesinlikle kavga yapmadık. Başka bir grup aracımıza saldırmak istedi ancak polisin müdahale etmesi sonucu aracımız darbe almaktan kurtuldu." dedi.

Olay nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Akkaya, şunları söyledi: "Türkiye genelinde partimize yönelik fütursuzca bir saldırı yapılmaktadır. Bizler HDP olarak bu saldırıları kınıyoruz."

Basın açıklamasının ardından 'Çorum uyuma HDP'ye sahip çık', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları atan grup olaysız bir şekilde dağıldı. Olayla ilgili 2 kişinin ifadesinin alındığı bildirildi. CİHAN
22 Mayıs 2015 17:00
DİĞER HABERLER