Seçim hazırlıkları başladı

Seçim hazırlıkları başladı
1 Kasım genel seçimlerinde oy kullanmaları için gümrük kapılarında hazırlıklar başladı.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların 1 Kasım genel seçimlerinde oy kullanmaları için gümrük kapılarında hazırlıklar başladı. 

Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde oy kullanmak için iki noktada bölümler oluşturuldu. Masaların ve bilgisayarların hazırlandığı bölümde polis beklemeye başladı. Havalimanında ilk oy 8 Ekim’de sandıkla buluşacak. 

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy verme işlemlerinin başlamasına 2 gün kaldı. Gümrük kapılarında günler öncesinden hazırlıklar başladı. Atatürk Havalimanı'nda da seçim için hazırlıklar başladı. Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş ve gidiş katında danışmanın yanında seçim alanı oluşturuldu. Güvenlik şeridiyle ayrılan bölüme masa, sandalye ve bilgisayarlar getirildi. Sistemlerin kurulduğu havalimanında polis ekipleri nöbet tutmaya başladı. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların gümrük kapılarında oy verme işlemi 8 Ekim’de başlayacak. Oy verme işlemi dış hatlar terminali geliş katı yolcu karşılama uğurlama bölgesi ile gidiş katında yapılacak. Tatil günleri de dahil günde 24 saat oy kullanılabilecek. 54 ülkede kurulacak sandıklarda toplam 2 milyon 895 bin 885 kişi oy kullanabilecek. 7 Haziran seçimlerinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 2 milyon 867 bin 658 kayıtlı seçmenden 1 milyon 56 bin 78’i oy kullanmıştı. 

CİHAN

06 Ekim 2015 17:44
DİĞER HABERLER