Seçim öncesi kapı kapı dolaşıp tespit ettiler

Seçim öncesi kapı kapı dolaşıp tespit ettiler
CHP, Kadıköy'de kapı kapı gezerek 2 bin 860 tane korsan seçmen tespit etti. CHP Kadıköy İlçe Başkanı Narin, İlçe Seçim Kurulu Hakimliği'ne dilekçe yazarak duruma itirazda bulundu. Başvuru, emniyetteki personel eksikliği gerekçe gösterilerek reddedildi.
7 Haziran seçimlerinin güvenliği için İstanbul’da 100 bin kişiyi görevlendiren CHP, seçim öncesi de sahte oy kullanımına ilişkin yoğun bir çalışma yürütüyor.

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, kentsel dönüşüm bölgesi olan bölgelerde seçmen kontrolü yaptı. Her apartmanın girişine tek tek seçmen listelerini astı.

KAPI KAPI DOLAŞTILAR

Bir süre sonra apartman sakinleri binada oturmayan kişiler olduğunu partiye haber verdi. CHP'de kapı kapı gezerek apartman sakinleriyle konuştu. Toplamda 2 bin 860 seçmenin Kadıköy'de oturmadığını tespit ettiklerini söyleyen CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, yaşananları
şöyle anlattı:

DAİRE SAHİPLERİ ARADI

"Liste koyduğumuz apartmanlardan bize dönüşler oldu. Örneğin aile apartmanı 4. dairede iki kişi oturuyor. Orada iki kişi daha fazladan yazılmış. O aile bize aradı. 'Benim dairemde 2 kişi oturuyor ama tanımadığımız 2 kişi daha görünüyor' diye bilgi verdi. Böylece Kadıköy genelindeki korsan seçmenler ortaya çıktı."

EMNİYETTE?YETERLİ PERSONEL YOKMUŞ

Korsan seçmenler için mayıs ayında Kadıköy İlçe Seçim Kurulu Hakimliği'ne dilekçe yazdıklarını söyleyen Narin itirazlarının reddedildiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
"İlçe Seçim Kurulu Hakimliği yetkilileri, konuyu ilettikleri emniyet müdürlüğünden 'konuyu incelemek için o kadar personelimiz yok' yanıtını aldıklarını söyledi. YSK'nın bunu doğru değerlendirmesi gerekiyordu ama bizi vazgeçirmeye çalıştı. Bizi AKP ile uzlaşmaya davet ettiler. Amacımız demokratik sağlıklı bir seçim süreci yaşamak. Sahte seçmenlere karşı bir mücadele yürütüyoruz."

VATANDAŞLAR İHBAR ETTİ

Sahte oy kullanımını engellemek için ilçe örgütünde bütün görevlilerle birlikte kapı kapı dolaşarak seçmen listelerini apartmanlara astıklarını belirten Ali Narin şunları söyledi: "Daha sonra o apartmanlardan bize sahte seçmenler olduğuna dair dönüşler oldu. Bizde konunun üzerine giderek kapsamlı çalışma yaptık. Ve 2 bin 860 kişinin Kadıköy sınırı içinde olmadığını tespit ettik. Kadıköy kentsel dönüşümden dolayı yer değiştirmenin fazla olduğu bir bölge. Konuya ilişkin itirazlarımızı yaptık ama sonuç alamadık. Amacımız demokratik sağlıklı bir seçim süreci yaşamak ama sahte seçmenlere karşı bir mücadele yürütüyoruz."

BUGÜN
05 Haziran 2015 06:22
DİĞER HABERLER