Şehide, yeşil sahada anma

Şehide, yeşil sahada anma
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde şehit düşen Er Vedat Dolançay, bir dönem birlikte spor yaparak futbol oynadığı arkadaşlarınca anıldı.

Vanlı olan, Bodrum'da amatör bir kulüpte futbol oynayan Vedat Dolançay, geçen çarşamba günü vatani görevini yaptığı Cizre'de, terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düştü. Memleketi Van'ın Saray İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlanan Şehit Er Dolançay'ı, bugün Bodrum'da birlikte futbol oynayıp spor yaptığı arkadaşları andı.


FOTOĞRAFLI TİŞÖRTLERLE SAHAYA

Bodrum Kaymakamlığı Mahalleler Arası Futbol Turnuvası'nın çeyrek finalinde, Bodrumspor'un taraftar grubu Asi Tayfa'dan oluşan Cevat Şakir Mahallesi takımı ile Çarşı Mahallesi takımı karşılaştı. Bodrum İlçe Stadı'nda oynanan maçta Cevat Şakir Mahallesi takımı, formalarının üzerine giydikleri Dolançay'ın fotoğrafı baskılı ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' yazılı tişörtle sahaya çıktı. 


Bu arada tribünden de yaklaşık 70 metrelik iki ucu ay yıldızlı ve üzerinde 'Şehitler Ölmez, vatan bölünmez' yazılı dev bayrak açıldı.


Şahadet haberinden birkaç saat önce Bodrum'daki bir arkadaşına "Az kaldı kardeşim ölmezsek geleceğiz, beni sabırsızlıkla bekliyormuşsun" diye mesaj yazdığı ortaya çıkan Dolançay'ın arkadaşlarından Fehmi Yavuz, "Onu anmak ve ailesine moral vermek istedik. Umarım kötü günler geçecek" dedi.

Takımın Kaptanı Ümit Kınalı, "Vedat kardeşimiz daha önce oynadığımız böyle turnuvalarda kalecimizdi. Birlikte Konacıkspor'da da 3 dönem futbol oynadık. Kardeşimizi anmak ve ailesine moral vermek istedik. O Kürt'tü ben Türk'üm. Biz burada kardeşçe aynı sahada top koşturduk. Herkes şapkasını önüne koyup bir kez daha düşünsün" dedi. "Maçı Vedat kardeşimiz için kazanacağız" diyerek sahaya çıkan Cevat Şakir Mahallesi takımı, karşılaşmayı 5-0 galip tamamladı.

DHA

12 Şubat 2016 16:19
DİĞER HABERLER