Şehidin ismi okulda yaşayacak

Şehidin ismi okulda yaşayacak -Cizrede şehit olan polis memur Ahmet Toprakoğlunun ismini taşıyan okul törenle açıldı -Kaymakam Koca: Bu millet hiçbir zaman birlikteliğini kaybetmeyecektir. Bunu kaybetmek ve yok etmek isteyenler ön
ŞIRNAK (A.A) - Cizre ilçesinde şehit olan polis memuru Ahmet Toprakoğlunun ismi ilçedeki bir ilkokula verildi.
     Cizrede bu yıl Nevruz kutlamalarında meydana gelen olaylarda şehit olan polis memuru Ahmet Toprakoğlunun adı yeni yapılan bir okula verildi. Çağlayan mevkisinde yeni yapılan Şehit Polis Ahmet Toprakoğlu İlkokulunun açılışı amacıyla düzenlenen törene, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, İlçe Emniyet Müdürü Ercan İçli, Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis, şehidin babası Cebrail Toprakoğlu, kardeşleri Yavuz Toprakoğlu, Serpil Toprakoğlu, Necla Toprakoğlu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
     Kaymakam Koca, törende yaptığı konuşmada, okulun açılışında şehidin ailesini görmekten büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.
     Şunu bilin ki sizin yavrunuz, kardeşiniz, çocuğunuz bu topraklarda, bu memleket için şehit düştü. Bu olayda Cizrelinin hiçbir suçu yoktur. Cizre sizleri ve bu vatan uğruna şehit verdiğiniz evladınızı hiçbir zaman unutmayacaktır diyen Koca, bu bayarak bu milletin üzerinde dalgalandıkça, şehitlerin ismi bu binalarda yaşadıkça varlıklarını sonsuza kadar sürdüreceklerini bildirdi.
     Kocak, şöyle konuştu:
     Bu millet hiçbir zaman birlikteliğini kaybetmeyecektir. Bunu kaybetmek ve yok etmek isteyenler öncelikle şehit kanları ile sulanmış al bayrağımıza bir baksınlar. Bu bayrağı gönderden indirmek isteyenler öncelikle şunun farkında olsunlar; al bayrağımızdaki ay kainatı yaratan Hz. Allahı onun önündeki yıldız Peygamber efendimizi içindeki kırmızısı da şu vatan toprağını şehadet mertebesine ulaştırarak al kanları ile sulayan şehitlerimizi ve vatan topraklarımızı ifade etmektedir. Birlikteliği yok etmek ve sona erdirmek isteyenler maalesef vatanımızı, milletimizi yok etmek uğruna çocuklarımızı, gençlerimizi cahil bırakmak istiyorlar. Ama biz onlardan daha gayretliyiz. Onlar ne yaparsa biz onun mislini daha hızlı ve fazla yapacağız. Bu genç kardeşlerimiz, bu öğrencilerimiz Ahmet Toprakoğlu gibi kardeşlerimizin ve diğer şahadet mertebesine ulaşmış diğer şehitlerimizin yerlerini alacak ve bu vatan ve bu millet sonsuza kadar yaşayacaktır.
     Kardeşinin adını taşıyan okulun yapılmasında ve açılmasında emekleri olan herkese teşekkür eden Yavuz Toprakoğlu da acılarının büyük olduğunu, böyle faaliyetlerle şehit ailelerinin acılarının hafiflediğini belirtti.
     Güçlü bir millet olduklarını kaydeden Toprakoğlu, Bölücülerin, art niyetli, zihniyeti bozuk olan insanların eline fırsat vermemeye çalışalım. Güçlü olmamız lazım ve bu konuda hepinizi ve herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. İmansız vatan, vatansız iman muhafaza edilmez. Allahın rahmeti tüm şehitlerimizin ve kardeşimizin üzerine olsun diye konuştu.
     Duygulu anların yaşandığı törende, şehit Toprakoğlu için dualar okundu. Daha sonra okulun açılışı yapıldı.
     İlçe Emniyet Müdürü İçli, şehit Toprakoğlunun fotoğrafını ailesine hediye etti.
     Cizrede 20 Martta düzenlenen izinsiz Nevruz kutlamaları sırasında açılan ateş sonucu polis memurları Ahmet Toprakoğlu ve Cihangir Ata yaralanmış, Toprakoğlu, kaldırıldığı Diyarbakır DÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
18 Eylül 2012 16:48
DİĞER HABERLER