Şehit Mansur Cengiz'e Kürtçe ağıtlarla son görev

Şehit Mansur Cengiz'e Kürtçe ağıtlarla son görev
Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesinde Karabulak Jandarma Karakolu'na 2 tonluk bomba yüklü traktörle düzenlenen intihar saldırısında şehit olan iki askerden 21 yaşındaki Jandarma er Mansur Cengiz, memleketi Siirt'te Kürtçe ağıtlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ne bağlı Karabulak Jandarma Karakolu’na 2 ton patlayıcı yüklü traktörle PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen intihar saldırısında arkadaşı Adıyamanlı jandarma er Medet Mat ile birlikte şehit olan Jandarma er Mansur Cengiz, Memleketi Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Durankaya köyünde toprağa verildi.

 Dün akşam getirildiği Siirt Askeri Hastanesi morgundan bu sabah saatlerinde alınan Jandarma Er Mansur Cengiz'in cenazesi, askerler tarafından Şirvan İlçesi'nin Durankaya köyüne götürüldü.

Köy meydanında şehit er Mansur Cengiz için düzenlenen cenaze törenine Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Şirvan İlçe Müftüsü Nazım Tophan, kurum müdürleri, babası Mehmet Fadıl ile annesi Adile ile yakınları ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Bekar olan şehit er Mansur Cengiz'in cenazesi öz geçmişi okunup dualar edildikten sonra omuzlara alındı. Cenazeyi taşırken tekbirler getiren vatandaşlar 'Kahrolsun PKK' sloganları atarak köy mezarlığına götürürken, şehidin annesi Adile ile ablası Esra Cengiz Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehir Er Mansur Cengiz'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.







DHA

03 Ağustos 2015 18:11
DİĞER HABERLER