Şehit özel harekatçıya veda

Şehit özel harekatçıya veda
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Özel Harekat polisi 26 yaşındaki Uğur Kutku, memleketi Gaziantep'te yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan Özel Harekat polisi Uğur Kutku, 2 ay önce gönüllü olarak Şırnak'ın Cizre ilçesine gitti. Cizre'de, sürdürülen operasyonlar sırasında Kutku, dün teröristler tarafından açılan ateşle şehit oldu.



Özel Harekat polisi Kutku'nun şehit olduğu haberi yakınlarını yasa boğarken, 3 çocuklu Kutku ailesinin 2'nci çocuğu olan bekar Uğur Kutku için bugün memleketi Gaziantep'te tören düzenlendi. 



Tören için Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ne getirilen şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutuna yakınları kapanarak gözyaşı döktü. 



Şehit polisin gözyaşı döken babası Şıh Ahmet, annesi Binnaz, ağabeyi Ufuk ile kız kardeşi Fatma Kutku'yu törene katılan polisler ile yakınları teselli etti.



Cuma namazının ardından şehit polis için İl Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı cenaze namazına, Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, AK Parti milletvekilleri, protokol üyeleri, polisler, şehidin yakınları ile 5 bin vatandaş katıldı. 



Kılınan cenaze namazının ardından şehit özel harekatçı Uğur Kutku'nun cenazesi 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Şehidim hakkını helal et' sloganları ile Asri Mezarlık içerisinde bulunan Şehitliğe defnedildi.




DHA

05 Şubat 2016 16:44
DİĞER HABERLER