Şehit yakınından Kılıçdaroğlu'na çağrı

Şehit yakınından Kılıçdaroğlu'na çağrı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Çorum mitingi öncesi şehit polis memuru Yaşar Uysal'ın köyünü ziyaret ederek, ailesine başsağlığı diledi. Şehidin bir yakını Kılıçdaroğlu'na, "Lütfen yalvarıyorum, el ele verin şu acıları bitirin artık." dedi.
Kılıçdaroğlu, Amasya mitinginin ardından karayolu ile Çorum'a geçti. Çorum'daki miting öncesi dün Van'da kaçakçıların kullandığı kamyonetin çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal'ın ailesinin yaşadığı Güney köyünü ziyaret etti. Şehidin babaevine gelen Kılıçdaroğlu, baba Mustafa Uysal ve diğer aile üyelerine başsağlığı diledi. Yapılan duanın ardından şehidin amcasının oğlu Yunus Emre Uysal, "Lütfen yalvarıyorum, şu ölümlere bir son verin. Acımız çok büyük, acımızı paylaşıyorsunuz. Lütfen şu acıları bitirin artık. El ele verin bitirin artık." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ise "Bir siyasetçi olarak diyorum ki çok haklısınız. Ama kimse sen elinden geleni yapmadın diyemez. Vallahi de billahi de elimden geleni yaptım. Yani şehit olanlar bu ülkenin gariban insanları. Bu ülkenin insanlarına yazık günah." diye cevap verdi.

Bu esnada şehidin amcası "Utanmıyor musun buraya gelmeye?" diye tepki gösterdi. Şehit amcası, yakınları tarafından uzaklaştırıldı. Araya giren köy muhtarı tepkinin yersiz olduğunu söyledi.

Vatandaşın acısı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ateş düştüğü yeri yakar. Evlat acısı en ağır acılardan biri. Vatandaş tepkili, evlat acısı en ağır acı." açıklamasında bulundu.
06 Ekim 2015 21:55
DİĞER HABERLER