Şehit cenazesinde AKP'li vekillere tepki

Şehit düşen Jandarma Astsubay Tıraş'ın cenaze töreninde AKP'li vekillere tepki gösterildi.

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde dün askeri aracın geçişi sırasında patlayıcının infilak ettirilmesiyle 6 asker şehit düştü. Şehitlerden Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş için memleketi Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'nde tören düzenlendi.

ŞEHİDİN HAMİLE EŞİ FERYAT ETTİ
Tören öncesinde şehit Astsubay İbrahim Tıraş'ın cenazesi baba evine getirildi. Burada şehidin annesi Elif ile babası Abdülmutalip ve hamile eşi İpek Tıraş gözyaşları döktü. "İbrahim beni bırakıp nereye gidiyorsun?" diye feryat eden şehidin eşi İpek Tıraş'ı yakınları güçlükle ayakta tutabildi.

Gözyaşlarına boğulan Tıraş ailesini yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Şehidin annesi, babası ve eşi camideki tören öncesinde de şehidin tabutuna sarılarak gözyaşları döktü.

MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ
Hurşit Cami’sinde düzenlenen törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AKP Gaziantep milletvekilleri Abdülhamit Gül, Şamil Tayyar, Ahmet Uzer ve Abdülkadir Yüksel, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ve Emniyet Müdürü Erhan Gülveren katıldı.

Tören alanına gelen milletvekillerini gören bazı şehit yakınları, "PKK'lı teröristlere siz yüz verdiniz, bu hale siz soktunuz" diyerek tepki gösterdi.

ŞEHİDİ 7 BİN KİŞİ UĞURLADI
Şehit Astsubay İbrahim Tıraş'ın cenaze namazını Hurşit Cami'de öğleyin kılındı. İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Türk bayrağına sarılı şehidin tabutu cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı. Bu sırada tabutun ardından yürüyen 7 bin kişilik kalabalık, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Şehit Astsubay İbrahim Tıraş, daha sonra Nurdağı Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

DHA

25 Mayıs 2016 15:53
DİĞER HABERLER